Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Vanaf 6 oktober op woensdag opnieuw naar recyclagepark zonder afspraak

AntwerpenAntwerpenaren kunnen vanaf 6 oktober op woensdagen opnieuw naar het recyclagepark zonder afspraak. In combinatie met de pop-uprecyclageparken en de recyclagepunten hebben bewoners zo heel wat mogelijkheden om hun afval weg te doen.

 1. Nieuwste pretpark van Plopsa-keten opent in Centraal Station: “Mikken op 200.000 à 250.000 bezoekers per jaar”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Nieuwste pretpark van Plop­sa-ke­ten opent in Centraal Station: “Mikken op 200.000 à 250.000 bezoekers per jaar”

  Er bougeert weer wat aan de achterkant van het Centraal Station in Antwerpen. Want twee jaar na het faillissement van Comics Station opent er dit weekend een nieuw indoorpark de deuren: Plopsa Station Antwerp. Bezoekers kunnen zich uitleven op 15 attracties, verdeeld over vier verdiepingen. En uiteraard is een belangrijke rol weggelegd voor de figuurtjes van Studio 100 – denk aan Mega Mindy, Maya De Bij en Kabouter Plop. Wij kregen zaterdagochtend alvast een rondleiding.
 2. “Dat seks verkoopt, wist Jordaens als de beste”: Fernand Huts wil adembenemende pronkkamer van 17de-eeuwse schilder ook in Antwerpen tonen
  Antwerpen

  “Dat seks verkoopt, wist Jordaens als de beste”: Fernand Huts wil adembene­men­de pronkkamer van 17de-eeuw­se schilder ook in Antwerpen tonen

  Een dagtrip waard: het is het minste wat je kan zeggen van ‘Thuis bij Jordaens’, de tentoonstelling waarmee Fernand Huts en zijn Phoebus-kunststichting hoge ogen gooien in het Frans Hals Museum in het Haarlem. Ronduit adembenemend is de gerestaureerde pronkkamer van de 17de-eeuwse meester. “Ik droom ervan om dit ook te tonen in het Jacob Jordaenshuis in Antwerpen”, zegt Huts. “Liefst al in 2022.”