Volledig scherm
PREMIUM
© Annette Riedl/dpa

Vanaf 15 maart is schooluitstap weer toegelaten: voor de ene fantastisch nieuws, voor de ander een vergiftigd geschenk

AntwerpenVanaf 15 maart zijn er weer buitenschoolse activiteiten van maximaal één dag mogelijk voor alle leerlingen van het lager en secundair onderwijs. Dat is maandag beslist op het onderwijsoverleg. Opnieuw op schooluitstap: is dat goed nieuws, of staan scholen er niet voor te springen? “Een vergiftigd geschenk”, klinkt het bij Katja Van den Bergen, directrice van Vrije Basisschool Domino. Directeur Bram Wellens van Stedelijk Lyceum Olympiade op het Kiel is dan weer wél heel enthousiast.

 1. Ook Antwerpen neemt deel aan de 50ste editie van Jeugdboekenmaand
  Antwerpen

  Ook Antwerpen neemt deel aan de 50ste editie van Jeugdboe­ken­maand

  Van 1 tot 31 maart neemt de stad Antwerpen deel aan de 50ste editie van de Jeugdboekenmaand. Naar aanleiding van dat jubileum is het thema dit jaar ‘Lezen is een feest!’. In maart kunnen jongeren van 3 tot 15 jaar deelnemen aan verschillende auteurslezingen, voorleesmomenten, creatieve activiteiten en spelletjes, uiteraard allemaal coronaproof. Op 31 maart wordt de Jeugdboekenmaand feestelijk afgesloten met een online kinderdisco.
 2. Drie Antwerpse chefs lanceren De Hopgenoten:
afhaalmenu zet bedreigde hopscheuten in de kijker
  Antwerpen/Boechout

  Drie Antwerpse chefs lanceren De Hopgenoten: afhaalmenu zet bedreigde hopscheu­ten in de kijker

  Door de verplichte sluiting van de restaurants hebben hopscheutentelers amper een afzetmarkt. Daarom hebben chefs uit het Antwerpse Wouter Keersmaekers, Patrick Verheire en Tom Fluit een afhaalmenu in elkaar gebokst om het bedreigde kwaliteitsproduct in de kijker te zetten. “We willen een lans breken voor de hoppescheut”, aldus Wouter Keersmaekers (59), chef van De Schone van Boskoop in Boechout.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"