De ingang van de wijk Zwarte Arend.
Volledig scherm
De ingang van de wijk Zwarte Arend. © rv

Van tramhalte verplaatsen tot enkelrichting invoeren: district Deurne wil sluipverkeer door Zwarte Arend aanpakken

AntwerpenHet district Deurne wil een einde maken aan het sluipverkeer in de wijk Zwarte Arend. Verschillende oplossingen zoals een verplaatsing van de tramhalte Ruggeveld, enkelrichtingen voor bepaalde straten of een herinrichting van de wijk liggen op tafel. “De verzuchtingen zijn terecht en al langer aanwezig. Het bestuur wil daar iets aan doen en zal de buurt binnenkort bevragen”, zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb
  Kalmthout/Antwerpen/Sint-Niklaas

  Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb

  De drugsafdeling van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft afgelopen week een Britse drugsbende opgerold. De bendeleden voerden cocaïne in via de haven van Antwerpen en huurde panden via Booking.com of Airbnb als uitvalsbasis en opslagplaats. In een gehuurde kamer in Kalmthout troffen ze 580 kilo coke aan, in Sint-Niklaas ging het om 98 pakketjes in reiskoffers.