Yasmine Geukens en Marie-Paule De Vil organiseren kunstwandeling ‘Finis Terrae’.
Volledig scherm
Yasmine Geukens en Marie-Paule De Vil organiseren kunstwandeling ‘Finis Terrae’. © Klaas De Scheirder

Van kathedraaltuin tot Vlaeykensgang: 50 kunstenaars tonen onze planeet op 13 verschillende locaties in binnenstad

ANTWERPENVijftig hedendaagse kunstenaars die hun werk tonen op dertien verrassende locaties in het stadscentrum. Dat is ‘Finis Terrae’, de nieuwe kunstwandeling van Yasmine Geukens, Marie-Paule De Vil, Lien Craps en Eric Rinckhout. Allen werken ze rond één universeel thema: onze planeet. “Welke grenzen verleggen we? En welke overschrijden we?”

 1. PORTRET. Ontroostbaar wanneer Bobbejaanland verkocht wordt, maar nu wraak met luchtvaartpark: wie is Captain Jack Schoepen?
  PREMIUM
  KEMPEN

  PORTRET. Ontroost­baar wanneer Bobbejaan­land verkocht wordt, maar nu wraak met luchtvaart­park: wie is Captain Jack Schoepen?

  In de Koekenstad valt men uit de lucht dat er een themapark rond luchtvaart aan de luchthaven gebouwd zal worden, maar de kiem voor Captain Jack Aviation Themepark ontsproot bij Jack Schoepen - zoon van Bobbejaan - al meer dan tien jaar geleden. “Ik ben niet altijd de gemakkelijkste om mee te werken, een maniak, alles moet perfect zijn, zoals bij mijn vader.” Maar wie ís Jack Schoepen, die al pretpark ademt sinds hij ‘Bobbejaan’ kan zeggen? Een portret.
 2. Van Gå Nord tot Zilverden: bij deze 7 restaurants in de regio Antwerpen geniet je van een culinaire Valentijnsdag
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Gå Nord tot Zilverden: bij deze 7 restau­rants in de regio Antwerpen geniet je van een culinaire Valentijns­dag

  Op dinsdag 14 februari vieren we de liefde op Valentijnsdag. Dat is de gelegenheid om samen met je lief, partner of crush uit te gaan eten, want ‘de liefde van de Vlaming gaat door de maag’. Onze redactie selecteerde voor jou en je geliefde zeven restaurants in Antwerpen en omstreken, waar je op Valentijnsdag een aangepast menu krijgt voorgeschoteld. Van Gå Nord in Antwerpen tot Zilverden in Kalmthout: bij deze adresjes geniet je van een culinaire Valentijnsdag.
 3. Actiegroepen stellen Lantis en Vlaamse overheid in gebreke vanwege ontbrekende VITO-studie
  Antwerpen

  Actiegroe­pen stellen Lantis en Vlaamse overheid in gebreke vanwege ontbreken­de VI­TO-stu­die

  De Actiegroep Leefmilieu Rupelstreek, Climaxi, Red Onze Kleiputten en burgerplatform OnzeMobiliteit stellen Lantis, COTU en de Vlaamse overheid in gebreke vanwege nieuwe informatie van VITO. De onderzoeksinstelling meldde dinsdagnamiddag in een brief dat er geen studie is afgerond over de ‘Beste Beschikbare Technieken’ (BBT) om water te zuiveren van PFAS. “Daarmee toont de overheid dat ze niet zorgvuldig handelt”, zeggen de actiegroepen in een persbericht.