xx
Volledig scherm
xx © STAN

Van het MAS en brouwerij De Koninck tot het Provinciehuis: 14 bloklocaties zetten de deuren open voor studenten

AntwerpenDe examens zijn in aantocht. En daarom zet STAN, het Antwerpse studentenplatform, het project STUDY360 weer in om studenten in coronaveilige omstandigheden samen te laten blokken. Tijdens de komende examenperiode in december en januari gebeurt dat al voor de zesde keer tijdens de coronacrisis. 

 1. Antwerps kruispunt waar zusjes stierven nog steeds even onveilig: “Lijkt alsof stad ‘hoopt’ dat daar niet opnieuw een drama gebeurt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerps kruispunt waar zusjes stierven nog steeds even onveilig: “Lijkt alsof stad ‘hoopt’ dat daar niet opnieuw een drama gebeurt”

  Er zijn geen snelle ingrepen mogelijk om het kruispunt van de Lange Leemstraat en de Sint-Vincentiusstraat in Antwerpen, waar in augustus vorig jaar twee jonge zusjes dodelijk werden aangereden, veiliger te maken. Dat zegt Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) vijf maanden na het drama. Volgens Kennis wordt momenteel wél volop nagegaan of structurele aanpassingen mogelijk zijn. Groen-fractieleider Imade Annouri hekelt de “passieve houding” van het stadsbestuur in dit dossier.
 2. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.