In de ZOOmerbar van ZOO Antwerpen geniet je van een drankje met zicht op de flamingo's.
Volledig scherm
PREMIUM
In de ZOOmerbar van ZOO Antwerpen geniet je van een drankje met zicht op de flamingo's. © Jonas Verhulst

Van flamingo’s tot een vleugje Tomorrowland-magie: 10 Antwerpse zomerbars waar het zalig toeven is

AntwerpenWie ‘zomer’ zegt, zegt ‘terrasjes doen’. En waar kan dat beter dan in een van de hippe zomerbars die Antwerpen rijk is? Van een gloednieuwe stek aan de Schelde en een etablissement met Tomorrowland-vibes, tot flamingo’s spotten en margarita’s drinken bij een echte Amerikaanse burger. Wij kozen tien toppers in en rond Antwerpen uit. Schol!

 1. Bestuurder moskee riskeert vijf jaar cel voor aanranding van drie meisjes: “Imam kreeg geld in ruil voor stilzwijgen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bestuurder moskee riskeert vijf jaar cel voor aanranding van drie meisjes: “Imam kreeg geld in ruil voor stilzwij­gen”

  Gewezen ondervoorzitter Bachir B. van de moskee El Fath uit Borgerhout wordt beschuldigd van de aanranding van 3 minderjarige meisjes en één minderjarige jongen tijdens de lessen Arabisch in de moskee. De aanklager vorderde vrijdag vijf jaar cel tegen de 65-jarige man. De zaak kwam aan het licht toen de imam van de moskee een gsm-filmpje maakte terwijl Bachir B. een 11-jarig meisje tegen de muur duwde en haar betastte. De imam staat mee terecht omdat hij het meisje niet ter hulp was geschoten.
 2. “Onze straten moeten leefbaar zijn voor iedereen”: Critical Mass Antwerpen fietst WK-parcours
  Antwerpen

  “Onze straten moeten leefbaar zijn voor iedereen”: Critical Mass Antwerpen fietst WK-par­cours

  Met een Family Ride kon je zaterdag over het Antwerpse stuk van het WK-parcours fietsen. Daar zagen ook de organisatoren van de regelmatig gereden Critical Mass Bike Ride wel iets in. Enkele tientallen fietsers maakten er gebruik van om nog eens aandacht te vragen voor de positie van de zwakke weggebruiker in het verkeer. Eén maand geleden kwamen twee kinderen om bij een bijzonder tragisch dodehoekongeval in de Lange Leemstraat.