Een replica van de maanlander uit 1969, met daarvoor: Jürgen Ingels , minister Hilde Crevits en schepen Erica Caluwaerts.
Volledig scherm
PREMIUM
Een replica van de maanlander uit 1969, met daarvoor: Jürgen Ingels , minister Hilde Crevits en schepen Erica Caluwaerts. © Klaas De Scheirder

Van de eerste mens in de ruimte tot een woon-unit op Mars: ‘Space: The Human Quest’ opent intergalactische deuren in Antwerp Expo

AntwerpenMet een druk op de lanceerknop is zaterdag in Antwerp Expo de ruimtevaartexpo ‘Space: The Human Quest’ geopend. De tentoonstelling neemt je mee op een ruimtereis door het verleden, heden en de toekomst van de ruimtevaart - van de eerste mens in de ruimte tot een woon-unit op Mars. 

  1. Donderwolken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidieadvies
    PREMIUM
    Antwerpen

    Donderwol­ken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidiead­vies

    Het loopt allesbehalve lekker in het Toneelhuis. Het bekende Antwerpse stadstheater dreigt niet alleen zijn subsidies te verliezen na een negatief advies. Nu zet ook de nieuwe directie een stap opzij. Wegens ziekte, luidt het officieel. Opvallend: de artiesten nemen nu tijdelijk het roer over. “Niet alleen onze artistieke werking maar ook de jobs van 70 vaste en minstens evenveel tijdelijke medewerkers zijn in gevaar”, aldus acteur Tom Dewispelaere maandagavond op een persconferentie in de Bourlaschouwburg.