Burgemeester Bart De Wever in volle inspanning, na 2,5 uur. Hij passeert het kasteel Rivierenhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Bart De Wever in volle inspanning, na 2,5 uur. Hij passeert het kasteel Rivierenhof. © Benoit De Freine

Vallen, opstaan en veel afzien: Bart De Wever loopt helemaal in zijn eentje ‘virtuele’ Antwerpse marathon uit

Bart De Wever wou dit jaar absoluut zijn vierde marathon lopen en dat is zondag ook gelukt. In zijn eentje, met rondjes door en rond het Rivierenhof. De Antwerp Night Marathon was immers omwille van corona vervangen door een ‘virtuele’ versie, al is dat woord bedrieglijk. De Antwerpse burgemeester liep schaafwonden op bij een val, maar beet door en haalde de finish.

 1. Eerste voetbalclub in Antwerpse voor kinderen met autisme: “Lawaai van enthousiaste fans langs zijlijn, dat zijn te veel prikkels”
  MORTSEL/BORGERHOUT/HOBOKEN

  Eerste voetbal­club in Antwerpse voor kinderen met autisme: “Lawaai van enthousias­te fans langs zijlijn, dat zijn te veel prikkels”

  In Mortsel werd de eerste Antwerpse autivoetbalploeg opgestart voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS). De Borgerhoutse vrijetijdsorganisatie ‘De Wereld van Rayaan’ startte het initiatief uit hoge nood: “Ouders vroegen ons meer en meer om sportinitiatieven op te richten voor kinderen met autisme.”
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'