De witte helmen “van onschuld" worden symbolisch op de rouwplek neergelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
De witte helmen “van onschuld" worden symbolisch op de rouwplek neergelegd. © Klaas De Scheirder

Vakbonden bouwsector herdenken slachtoffers Nieuw Zuid: “Het is genoeg geweest, we moeten lessen trekken uit deze ramp”

ANTWERPENVakbondslieden van over heel het land kwamen donderdagmiddag samen op de site van het ingestorte schoolgebouw op Nieuw Zuid om de slachtoffers te herdenken en hun nabestaanden te steunen. Hoewel de nadruk op solidariteit lag, kon een duidelijke syndicale schreeuw niet onderdrukt worden: “Onze mensen werken onder enorme tijdsdruk tussen een mierennest van verschillende aannemers.”

 1. Problemen in bouwsector worden nog voor bouwverlof in kaart gebracht: “Vijf arbeiders mogen niet tevergeefs gestorven zijn”

  Problemen in bouwsector worden nog voor bouwverlof in kaart gebracht: “Vijf arbeiders mogen niet tevergeefs gestorven zijn”

  Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne prak dinsdag met het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) en het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV), na de tragische instorting van een school in aanbouw in Antwerpen. Bij het ongeval kwamen in totaal vijf buitenlandse arbeiders om het leven. "Die vijf arbeiders mogen niet tevergeefs gestorven zijn", zegt de PS-minister. Samen met de vakbonden werd afgesproken om nog voor het bouwverlof de problemen in kaart te brengen en in samenwerking met de werkgevers aan te pakken.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.