Het Zorgbedrijf Antwerpen heeft 19 woonzorgcentra, waaronder het Gitschotelhof in Borgerhout.
Volledig scherm
Het Zorgbedrijf Antwerpen heeft 19 woonzorgcentra, waaronder het Gitschotelhof in Borgerhout. © Zorgbedrijf Antwerpen

Vakbond ACV schrijft open brief aan gemeenteraad tegen privatisering Zorgbedrijf “Zorg voor ouderen mag geen commercie worden”

AntwerpenVakbond ACV heeft een open brief geschreven aan de leden van het OCMW en de Antwerpse gemeenteraad. Op de gemeenteraad van maandag 31 mei staat namelijk de privatisering van Zorgbedrijf Antwerpen op de agenda. Zorgbedrijf Antwerpen wil een kwart van zijn aandelen verkopen aan de privésector. De operatie zou de stad Antwerpen een half miljard euro kunnen opbrengen. Volgens ACV ontbreekt hiervoor rechtszekerheid, zal het personeel slechtere arbeidsvoorwaarden krijgen en mag zorg voor ouderen geen ‘commercie’ worden.

 1. Zorgbedrijf Antwerpen koestert grote Vlaamse ambities: privésector zou kwart van aandelen krijgen
  Antwerpen

  Zorgbe­drijf Antwerpen koestert grote Vlaamse ambities: privésec­tor zou kwart van aandelen krijgen

  Het Zorgbedrijf Antwerpen gaat een kwart van zijn aandelen verkopen aan de privésector. Dat hebben de raad van bestuur en het Antwerps schepencollege beslist. Het akkoord moet nog wel worden bekrachtigd door de gemeenteraad eind deze maand. De linkse oppositie steigert. “Zorg moet voor het stadsbestuur blijkbaar een businessmodel worden”, zegt PVDA. De operatie zou de stad Antwerpen een half miljard euro kunnen opbrengen.
 2. “Hang de superheld niet uit, maar weet dat je iéts kan doen”: nieuwe campagne stelt seksueel grensoverschrijdend gedrag in Antwerpen aan de kaak
  Antwerpen

  “Hang de superheld niet uit, maar weet dat je iéts kan doen”: nieuwe campagne stelt seksueel grensover­schrij­dend gedrag in Antwerpen aan de kaak

  Uit het Safer Cities Rapport van Plan International blijkt dat slechts 3% van de slachtoffers van seksuele intimidatie in Antwerpen geholpen werd door omstanders. Maar hoe moet je best reageren als je er getuige van wordt? De nieuwe campagne van de stad Antwerpen in samenwerking met de vzw’s Pimento en Sensoa kan er een antwoord op bieden: “Hang de superheld niet uit, maar weet dat je iéts kan doen.”
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.