Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Hollandse Hoogte / Peter van Beek

UZA zet eerste stappen naar alcoholkliniek tegen bingedrinken

Aan de Universiteit Antwerpen start in januari de ‘Leerstoel Jongeren en Alcohol’ om overmatig alcoholgebruik bij jongeren beter in kaart te brengen en terug te dringen. Binnen de leerstoel zal ook een pilootproject voor de eerste Vlaamse alcoholpolikliniek in het UZA gerealiseerd worden. In Nederland hebben deze ‘alcoholpoli’s’ hun nut al bewezen.

 1. Kunstwerken van Willebroeks dementieatelier worden geveild in Antwerpen: “Opbrengst gaat naar verderzetting en groei van atelier”
  Willebroek/Antwerpen

  Kunstwer­ken van Wille­broeks dementie­ate­lier worden geveild in Antwerpen: “Opbrengst gaat naar verderzet­ting en groei van atelier”

  In het Antwerps Atelier-Café Who’s Afraid of Red, Yellow & Blue vindt op 8 september een kunstveiling plaats, in samenwerking met gemeente Willebroek, kunstenares Nena Shaw en acteur Axel Daeseleire. Naar aanleiding van de Wereld Alzheimer Dag in september veilen zij enkele kunstwerken gemaakt door deelnemers van het Willebroeks dementieatelier.
 2. Cocktails sippen en genieten van heerlijke tapa’s: in deze 7 hippe zomerbars in de regio Antwerpen geniet je van een verfrissend drankje
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Cocktails sippen en genieten van heerlijke tapa’s: in deze 7 hippe zomerbars in de regio Antwerpen geniet je van een verfris­send drankje

  De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wij gingen voor jou op zoek naar de hipste en leukste zomerbars in de regio Antwerpen. Van Bar Bernaar in Hemiksem tot Bar Noord in Antwerpen. Op deze gezellige plekjes is het heerlijk vertoeven tijdens deze hitte.