Universiteit Antwerpen roept onderwijsbegeleider en assistente op matje nadat studenten video verspreiden met denigrerende uitspraken: “Van de orthodoxe joden heb je minder last”

AntwerpenStudenten van de Universiteit Antwerpen hebben beelden verspreid waarin een onderwijsbegeleider en een practicumassistente kwetsende uitspraken zouden hebben gedaan. De opnames zijn afkomstig van een examensessie, waarbij de medewerker tegen een collega onder andere Noord-Afrikaanse jongeren als ‘agressieve amokmakers’ beschrijft. Het universiteitsbestuur buigt zich over de zaak. 

 1. ISVAG wil huidige installatie met 20 jaar verlengen, milieuorganisaties dienen bezwaar in
  PREMIUM
  Antwerpen

  ISVAG wil huidige installa­tie met 20 jaar verlengen, milieuorga­ni­sa­ties dienen bezwaar in

  Afvalverbrander ISVAG wil de vergunning voor zijn bestaande afvalverbrandingsoven in Wilrijk met twintig jaar verlengen. Onaanvaardbaar, vinden milieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu en Natuurpunt. Zij tekenen bezwaar aan. Eerder werden de plannen voor een nieuwe oven al doorkruist door de Raad voor Vergunningsbetwistingen, na protest van onder meer de milieuorganisaties.
 2. Na frequentieperikelen: Radio Minerva viert 40ste verjaardag met driedaags galabal in Antwerpse Hilton
  Antwerpen

  Na frequentie­pe­ri­ke­len: Radio Minerva viert 40ste verjaardag met driedaags galabal in Antwerpse Hilton

  Het leek een verjaardagfeest in mineur te worden. Maar nu Radio Minerva zijn erkenning weer op zak heeft, haalt de iconische zender de plannen voor de viering van zijn 40ste verjaardag vanonder het stof. En Minerva ziet het groots: op 23, 24 en 25 september worden heuse galaoptredens in – jawel - het chique Hilton-hotel georganiseerd. Wie wil, kan er na afloop zelfs logeren.