Geen trappen maar wel een helling zorgen voor een vlotte toegankelijkheid
Volledig scherm
Geen trappen maar wel een helling zorgen voor een vlotte toegankelijkheid © Klaas De Scheirder

UNIA roept op schaatsbaan aan kerstmarkten ook toegankelijk te maken voor mensen met beperking. Hoe zit dat in Antwerpen?

Voor heel wat mensen gaat een bezoekje aan de kerstmarkt gepaard met een schaatspartij rond Rubens op de Groenplaats. Vooral voor kinderen is het de uitgelezen winterse uitlaatklep. En die moet er voor iedereen zijn, vindt UNIA, die strijdt tegen discriminatie en voor gelijke kansen. Ook voor mensen met een handicap. Daarom wil UNIA dat uitbaters van schaatsbanen extra maatregelen nemen zodat ook deze mensen kunnen genieten van een schaatsbeurt. In Antwerpen is er alvast geen probleem: “Hier is iedereen welkom”

2 reacties

 • Erik Verdyck

  3 jaar geleden
  Mag dat wel in die LEZ ? Weet je hoeveel uitstoot dit geeft om het ijs te leggen en te onderhouden ???
 • Erik Verdyck

  3 jaar geleden
  Mag dat wel in die LEZ ? Weet je hoeveel uitstoot dit geeft om het ijs te leggen en te onderhouden ???
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.