De Servische drugsbaron Darko Saric werd in eigen land berecht voor witwassen van 22 miljoen euro.
Volledig scherm
PREMIUM
De Servische drugsbaron Darko Saric werd in eigen land berecht voor witwassen van 22 miljoen euro. © rv

Undercoverzaak roept vragen op bij rechters: “Veel plannen gemaakt maar geen gram coke ingevoerd”

AntwerpenDe rechters van de Antwerpse drugskamer vellen voorlopig geen vonnis in een proces tegen 31 verdachten  die probeerden cocaïnelijnen op te zetten vanuit Zuid-Amerika. Een undercoveragent infiltreerde anderhalf jaar lang in de bende. Het Grondwettelijk Hof moet zich eerst uitspreken over de strafmaat voor “voorbereidende handelingen” bij drugsinvoer. De bende maakte veel plannen maar voerde nooit één gram cocaïne in. 

 1. 10 jaar cel voor vader die zijn eigen én andermans dochters misbruikte: “Minstens 7 jaar lang heeft hij zijn lusten op haar botgevierd, tot 3 keer per week”
  PREMIUM
  Brasschaat

  10 jaar cel voor vader die zijn eigen én andermans dochters misbruikte: “Minstens 7 jaar lang heeft hij zijn lusten op haar botgevierd, tot 3 keer per week”

  De 54-jarige man uit Brasschaat die jarenlang zijn eigen dochters seksueel mishandelde is door de rechtbank veroordeeld tot 10 jaar cel. Dat heeft de Antwerpse correctionele rechtbank maandagochtend besloten. Dat is een jaar meer dan het parket gevorderd had. Een strenge straf, maar zijn jongste dochter was dan ook nog érg jong toen haar vader zich voor het eerst aan haar vergreep.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.