Undercoveragent Bob Lemmens (Tom Waes) begint zondagavond aan zijn nieuwe seizoen van ‘Undercover’ op Eén.
Volledig scherm
PREMIUM
Undercoveragent Bob Lemmens (Tom Waes) begint zondagavond aan zijn nieuwe seizoen van ‘Undercover’ op Eén. © © VRT – NyklyN

Undercoveragent klapt uit de biecht: “Tom Waes maakt één onvergeeflijke fout”

“Als je ijsblokjes aan een Eskimo kan verkopen, dan ben je geknipt om undercoveragent te worden.” Antwerpenaar Vic Thiefs noteert de boutade ergens halfweg in zijn boek ‘Undercover, bekentenissen van een man in de schaduw’. Acht jaar leefde Vic als undercoveragent in een zelfverzonnen wereld, maar hij deed dat zo overtuigend dat drugsbaronnen, diamantdieven en criminele bikers niets in de gaten hadden. Of er veel gelijkenissen zijn met het personage van Tom Waes in de fictieserie ‘Undercover’?  “Bij het tweede seizoen ben ik afgehaakt.” Dit is waarom hij de reeks ongeloofwaardig vindt.

68 reacties

 • erwin peeters

  2 maanden geleden
  Hoe bedoeld hij, al eens naar andere series gekeken CSI, Vera. Daar worden moorden opgelost in 45 minuten.
 • Alfons de Mûelenaere

  2 maanden geleden
  Ik dacht (weet zeker) dat er zoiets als zwijgplicht was.
 • Elise Hessing

  2 maanden geleden
  Undercover prachtige serie en dat boek ga ik niet kopen.
 • Vicky Rodrigues

  2 maanden geleden
  Gek dat hij nu zo gedetailleerd over zijn undercover personages praat. Wereld onder criminelen is klein en ze vertoeven echt niet alleen per branche. Niets tegen je partner maar wel in de kant, begrijpen wie begrijpen kan.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  "Undercover" is wel een fictiereeks, geen realiteitsshow. Als alles blootgelegd zou worden hoe undercover agenten zouden werken in het echt zouden ze hoge kijkcijfers bij de georganiseerde misdaad hebben.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. PORTRET. Eerste Vlaamse rock-’n-roller Robert ‘Bob Rocky’ Vervloet (83) overleden. “Het was een dubbelleven: als Robert en als Bob. Die laatste was voor hem onmisbaar”
  Heist-op-den-Berg

  PORTRET. Eerste Vlaamse rock-’n-rol­ler Robert ‘Bob Rocky’ Vervloet (83) overleden. “Het was een dubbelle­ven: als Robert en als Bob. Die laatste was voor hem onmisbaar”

  “De mensen laten genieten: dat vond hij belangrijk.” In Heist-op-den-Berg is vorige week donderdag Robert Vervloet (83) overleden. De Heistenaar werd begin jaren 60 gelanceerd als de eerste Vlaamse rock-’n-roller en maakte furore onder de naam Bob Rocky. Zijn debuutsingle ‘t Is Over uit 1961 werd zijn grootste hit. Een portret van een geboren entertainer.
 3. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.