Metaalverwerkend bedrijf Umicore en de stad Antwerpen bieden de kinderen uit de wijken Moretusburg en Hertogvelden in Hoboken tijdens de kerstvakantie opnieuw gratis vakantieactiviteiten buiten de wijken aan.
Volledig scherm
Metaalverwerkend bedrijf Umicore en de stad Antwerpen bieden de kinderen uit de wijken Moretusburg en Hertogvelden in Hoboken tijdens de kerstvakantie opnieuw gratis vakantieactiviteiten buiten de wijken aan. © Klaas De Scheirder

Umicore en stad bieden Hobokense kinderen opnieuw gratis vakantieactiviteiten aan

HobokenMetaalverwerkend bedrijf Umicore en de stad Antwerpen bieden de kinderen uit de wijken Moretusburg en Hertogvelden in Hoboken tijdens de kerstvakantie opnieuw gratis vakantieactiviteiten buiten de wijken aan. Zo willen ze het loodgehalte in het bloed van de kinderen doen dalen.

 1. Draait overname van meer dan duizend serviceflats door Zorgbedrijf Antwerpen op financiële pil uit voor eigenaars? “We zoeken samen met Zorg & Gezondheid deugdelijke oplossing”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Draait overname van meer dan duizend service­flats door Zorgbe­drijf Antwerpen op financiële pil uit voor eigenaars? “We zoeken samen met Zorg & Gezondheid deugdelij­ke oplossing”

  De erkenning van een 21-tal sites met 1.100 serviceflats van het Zorgbedrijf Antwerpen staat op de helling. Dat zou de eigenaars door het mislopen van een BTW-korting in het slechtste geval veel geld kunnen kosten. Alles draait om de overname van drie private vzw’s én de oprichting van een nieuwe vzw. Wettelijk mag het Zorgbedrijf dat niet. Er lopen nu gesprekken met het Agentschap Zorg & Gezondheid om een uitweg te vinden.
 2. Erik van Malder schrijft elf ondeugende en indringende kortverhalen: “Vrouwen komen er mooi uit, mannen krijgen veeg uit de pan”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Erik van Malder schrijft elf ondeugende en indringen­de kortverha­len: “Vrouwen komen er mooi uit, mannen krijgen veeg uit de pan”

  Elf pittige, lekker ondeugende kortverhalen met telkens een vrouw in de hoofdrol: Antwerpenaar Erik van Malder (77) liet zich voor zijn nieuwe bundel ‘Ingedrongen’ inspireren door ervaringen van vriendinnen, zijn fantasie deed het verdere werk. “Dit is geschreven vóór #MeToo hier doorbrak. Ik heb nog lang geaarzeld om de verhalen uit te geven.”
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.