Jean-Marie Pfaff is een graag geziene gast op Oktoberfest in Waagnatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Marie Pfaff is een graag geziene gast op Oktoberfest in Waagnatie. © Benoit De Freine

Uit de bol gaan op Oktoberfest of lopen voor de goede zaak? Ontdek onze weekendtips in en rond Antwerpen

REGIO ANTWERPENHeb je geen zin om thuis te blijven in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 oktober? En weet je echt niet waarheen? Dan helpen wij je graag verder met vijf leuke tips uit Antwerpen en omstreken. Of je nu van een rustige natuurwandeling, een culturele familiedag of een stevig dansfeest houdt.

  1. Antwerps bedrijf ontwerpt slimme locker voor ‘brandgevaarlijke’ fietsbatterijen: “Gebouwd om vuurexplosies in te dijken”
    PREMIUM
    Wommelgem

    Antwerps bedrijf ontwerpt slimme locker voor ‘brandge­vaar­lij­ke’ fietsbatte­rij­en: “Gebouwd om vuurexplo­sies in te dijken”

    Tien procent van de Vlamingen rijdt dagelijks met de elektrische fiets. Sportief en gezond, dat wel. Maar niet helemaal zonder risico. Want de draagbare batterij durft wel eens vuur vatten. Het bedrijf Mobile Locker uit het Antwerpse Wommelgem bedacht met S4FE een oplossing: een kluis om fietsaccu’s veilig te bewaren en op te laden. “Tijdens de ontploffing van één accu komt evenveel energie als bij de uitbarsting van ongeveer tien handgranaten. Die extreme kracht houdt S4FE in bedwang.”