Prof. Erika Vlieghe (UZA/UAntwerpen) trok begin maart aan de alarmbel en meldde dat we in België op een groot tekort aan mondmaskers afstevenden.
Volledig scherm
Prof. Erika Vlieghe (UZA/UAntwerpen) trok begin maart aan de alarmbel en meldde dat we in België op een groot tekort aan mondmaskers afstevenden. © BELGA

UAntwerpen bekijkt noodproductie mondmaskers: testen met 3D-printers en lasersnijders volop bezig

Op de Universiteit Antwerpen werken twaalf productontwikkelaars dag en nacht aan de ontwikkeling van mondmaskers. “Samen met industriële partners proberen we tijdens deze coronacrisis een noodproductie op te zetten voor beschermingsmateriaal voor gezondheidswerkers”, klinkt het.

  1. Medewerkers CAW vangen daklozen op zonder bescherming: “Wachten op bestelling van 10.000 mondmaskers”

    Medewer­kers CAW vangen daklozen op zonder bescher­ming: “Wachten op bestelling van 10.000 mondmas­kers”

    Applaus voor de zorg, maar waar zijn de mondmaskers? De medewerkers van de Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW) werken door de coronacrisis harder dan ooit, maar zijn zelf amper beschermd. Onder andere in de daklozenopvang zijn de tekorten schrijnend. “Er is een enorm tekort aan beschermend materiaal, zoals mondmaskers en alcoholgel”, zegt Lies Debouver, verantwoordelijke communicatie van CAW Antwerpen. “We wachten nu op een bestelling van 10.000 reglementaire mondmaskers voor alle CAW’s in Vlaanderen en Brussel.”