Wim Van Hees (Ademloos), een wat verborgen Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA), Peter Vermeulen (Ringland), Manu Claeys (stRaten-generaal), Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) lanceren het Toekomstverbond.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Van Hees (Ademloos), een wat verborgen Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA), Peter Vermeulen (Ringland), Manu Claeys (stRaten-generaal), Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) lanceren het Toekomstverbond. © BELGA

Twintig jaar Oosterweelverbinding, deel 4: de grote verzoening, maar ook gebroken beloften

In deel 4 van onze reeks over 20 jaar Oosterweel blikken we terug op de verzoening tussen politiek en actiegroepen. Op 15 maart 2017 stappen Vlaamse regering, de stad Antwerpen en de drie burgerbewegingen in een ‘Toekomstverbond’. Architect is Alexander D’Hooghe, aangetrokken om van de overkapping van de Ring een evenwichtig plan van leefbaarheid en mobiliteit te maken. Naast een afslanking van de Oosterweelverbinding komt er een haventracé. Bovendien moet het aantal verplaatsingen met de auto fors dalen. Het huwelijk staat soms op springen, maar houdt voorlopig stand.

 1. Antwerpen eerste stad ter wereld die stadsgidsen verenigt: “Gedaan met elkaar te beconcurreren”
  Antwerpen

  Antwerpen eerste stad ter wereld die stadsgid­sen verenigt: “Gedaan met elkaar te beconcurre­ren”

  Op een hoffelijke manier toeristen ontvangen in het centrum van Antwerpen: dat is waar de vereniging Antwerp Tour Association (ATA) vanaf 26 april naar streeft. Vanmiddag ondertekenden verschillende touraanbieders van de stad op de Grote Markt een charter dat er op termijn voor zal zorgen dat alle gidsen vredig naast elkaar kunnen bestaan: “Antwerpen heeft hiermee een wereldprimeur beet die de sector bundelt en naar een hoger peil brengt.”
 2. Karel de Grote Hogeschool richt nieuwe denktank op: “Om meer meisjes te inspireren om voor ICT te kiezen”
  Antwerpen

  Karel de Grote Hogeschool richt nieuwe denktank op: “Om meer meisjes te inspireren om voor ICT te kiezen”

  In aanloop naar Girls in ICT-dag organiseert KdG woensdag een bijzondere studentenraad voor alle vrouwen in Toegepaste Informatica. Slechts 10 procent van deze studenten is vrouwelijk, daarom wilt de hogeschool nadenken hoe de keuze voor ICT aantrekkelijker gemaakt kan worden voor hen. “Er is meer representatie nodig zodat een vrouw in IT een heel normaal beeld wordt”, zegt een van de studentes.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt