Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Tweede event voor drone- en luchtvaartfanaten op Antwerpse luchthaven: “Bezoekers kunnen zelf een drone besturen”

DeurneOp zaterdag 4 december houden CrewLounge SHOP en DroneDepot een tweede drone- en luchtvaartevent op de internationale luchthaven van Antwerpen. Tijdens het evenement komen drone- en luchtvaartfanaten alles te weten over opleidingen, drones en accessoires.

 1. Onderzoek ‘Left Behind’ legt hoge deportatie voor Antwerpen in WO II bloot
  Antwerpen

  Onderzoek ‘Left Behind’ legt hoge deportatie voor Antwerpen in WO II bloot

  Kazerne Dossin heeft onderzoek gedaan naar het lot van Joodse mannen uit Antwerpen die tijdens WO II dwangarbeid verrichtten in Frankrijk en hun families die achterbleven. De dwangarbeiders konden brieven en postkaarten met hun familie uitwisselen. In sommige gevallen werd ook een klein loon aan hun familie in België uitbetaald. Op die manier ontstond een vals gevoel van veiligheid – dat het effectief over “tewerkstelling” ging – waardoor de arbeiders de werkkampen niet ontvluchtten en hun families op hun wettelijk adres in Antwerpen bleven. Dat vormt een belangrijk element in de verklaring van het hoge deportatiecijfer voor Antwerpen, aldus de bevindingen van het onderzoekteam.
 2. Cristina Moga met Antwerp Ladies tegen leider Gent: “We gaan niet klagen, want we zijn vooral blij dat we weer mogen volleyballen”
  VOLLEYBAL LIGA VROUWEN

  Cristina Moga met Antwerp Ladies tegen leider Gent: “We gaan niet klagen, want we zijn vooral blij dat we weer mogen volleybal­len”

  De laatste wedstrijd van Interfreight Brabo Antwerpen dateert al van december, toen het team van coach Cristina Moga de bekerwedstrijd moest afwerken tegen VDK Gent. Zaterdagavond, na zo veel weken lang geconfronteerd te zijn met uitgestelde matchen, mogen de Antwerp Ladies weer het volleybalveld op voor een nieuwe confrontatie tegen de Gentse ploeg.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.