Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Twee wagens vernield bij brand in Antwerpen Noord

AntwerpenIn de Nijverheidstraat, vlak bij park Spoor Noord, is zaterdagnacht een wagen in brand gevlogen. Er vielen geen gewonden.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Ex-liberaal kopstuk Philippe De Backer over schepenwissel in Antwerpen: “Praat het uit als grote jongens en voer bestuursakkoord uit”
  Antwerpen

  Ex-liberaal kopstuk Philippe De Backer over schepenwis­sel in Antwerpen: “Praat het uit als grote jongens en voer bestuursak­koord uit”

  “Gá samen die koffie drinken, praat het uit als grote jongens en los het op.” Dat advies geeft voormalig Antwerps liberaal kopstuk Philippe De Backer aan burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Willem-Frederik Schiltz (Open Vld). De Backer roept op om de afspraken die N-VA, Vooruit en Open Vld in 2018 maakten ook uit na te komen. Kortom: een tweede schepen voor de liberalen.