De vorige keer, na de laatste wedstrijd van Marokko in de groepsfase van het WK, vormden bemiddelaars en buurtvaders een menselijke ketting om een confrontatie met de politie te voorkomen. Nu is er weer een oproep tot rellen, dit keer op de Meir.
Volledig scherm
De vorige keer, na de laatste wedstrijd van Marokko in de groepsfase van het WK, vormden bemiddelaars en buurtvaders een menselijke ketting om een confrontatie met de politie te voorkomen. Nu is er weer een oproep tot rellen, dit keer op de Meir. © rv

Twee minderjarigen opgepakt na oproep om “Meir leeg te halen” na achtste finale Marokko, ouders raden elkaar aan hun kinderen thuis te houden

AntwerpenMet een nieuwe wedstrijd met Marokko in de hoofdrol vanmiddag rijst de vrees voor opstootjes weer op. Zeker nu er op sociale media oproepen de ronde doen om vernielingen aan te richten, onder meer op de Meir. De politie van Antwerpen waarschuwt dat ze niet zullen aarzelen om in te grijpen als de openbare veiligheid in het gedrang komt en laat weten aan onze redactie dat intussen twee minderjarigen zijn opgepakt. Binnen de Marokkaanse gemeenschap raden ouders elkaar aan om hun kinderen veilig thuis te houden.

  1. Natte Pootjes organiseert inzamelactie voor dieren in Turkije en Syrië
    Nijlen/Antwerpen

    Natte Pootjes organi­seert inzamelac­tie voor dieren in Turkije en Syrië

    Natte Pootjes, een organisatie opgericht door Nijlens ex-parlementslid en dierenliefhebber Minneke De Ridder, Greet Weyns van de Doggyshop in Boechout en Kimberly Swiggers van het zwerfkatten-project Lint, is een inzamelingsactie gestart voor de getroffen dieren bij de zware aardbeving in Turkije en Syrië. “Uiteraard begrijpen we dat humanitaire hulp nu prioritair is, maar ook de dieren mogen niet vergeten worden”, aldus De Ridder.