Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Twee havenarbeiders aangehouden in dossier SKY ECC

AntwerpenDe raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van twee havenarbeiders bevestigd in een onderzoek naar de invoer van cocaïne. Voor een derde verdachte werd de behandeling met een week uitgesteld.

 1. “Frustrerend dat het financiële plaatje primeert boven het menselijke”: Sophie (29) uit Ekeren krijgt al twee jaar peperduur mucomedicijn dat in België niet terugbetaald wordt
  Ekeren

  “Frustre­rend dat het financiële plaatje primeert boven het menselijke”: Sophie (29) uit Ekeren krijgt al twee jaar peperduur mucomedi­cijn dat in België niet terugbe­taald wordt

  Belgische mucopatiënten kregen dit weekend zeer slecht nieuws: het spectaculaire mucomedicijn Kaftrio wordt dan toch nog niet terugbetaald, nadat onderhandelingen met de Belgische overheid spaak liepen. Sophie (29) uit Ekeren is één van de weinige mucopatiënten in ons land die het medicijn kán nemen, maar ook zij is zeer teleurgesteld en bezorgd over haar lotgenoten. “Muco is een progressieve ziekte: elke dag zonder Kaftrio gaan patiënten achteruit.”
 2. deSingel pent veertig jaar geschiedenis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentieplek voor muziek, dans en theater”
  ANTWERPEN

  deSingel pent veertig jaar geschiede­nis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentie­plek voor muziek, dans en theater”

  Conservatoriumgebouw en culturele hotspot deSingel heeft door de pandemie zijn veertigste verjaardag nog niet op een waardige manier kunnen vieren. Daar komt nu verandering in. Het cultuurhuis pakt uit met een overzichtsboek, presenteert opnieuw het hiphopfestival Dear Antwerp en komt met verbouwingsplannen voor meer artistieke ruimtes en een eigen café.