TV-chef Dagný Rós Ásmundsdóttir opent pop-up restaurant op Antwerpse Zuid
Na haar nieuwste boek ‘Roots’ opent Njam!-kok Dagný Rós Ásmundsdóttir nu ook een gelijknamig pop-up restaurant mét buitenbar op de Leopold De Waelplaats, pal in het bruisende Zuid in Antwerpen. Van 3 tot en met 15 december neemt de Ijslandse gastvrouw samen met haar landgenoot en topchef Gíslí Matt haar gasten mee op een culinaire ontdekkingsreis naar het Noorden.
Haar boek ‘Roots’ kwam tot stand na een roadtrip door haar land van herkomst: het woeste Ijsland met vulkanen tot geisers en watervallen, dat ze 13 jaar geleden inruilde voor België. Na haar trip, waarin ze op zoek ging naar haar eigen culinaire wortels, kwam ze terug met een hoop inspiratie voor nieuwe gerechten. Het boek ‘Roots’ werd dan ook een heel persoonlijk kookboek.
In het gelijknamige pop-up restaurant dat op 3 december opent op het Zuid in Antwerpen wil Dagný Rós alle bezoekers het Ijsland laten beleven dat haar zo dierbaar is. En ze doet dit uiteraard via de typische nordic-gerechten van daar. Ze staat deze keer niet zelf achter de kookpotten, maar in de zaal als gastvrouw. Dagný Rós wist chef Gísli Matt te strikken om haar gasten culinair in de watten te leggen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijnenergie
Was in de droogkast of aan de draad? Zoveel euro scheelt dat op je energiefactuur
Ben jij net als vele anderen op zoek naar manieren om de kosten van je energiefactuur te drukken? Als je er de ruimte voor hebt, droog je kleren in de lente en de zomer dan zeker buiten aan de wasdraad. Mijnenergie.be zocht uit hoeveel je er exact mee kan besparen. -
HLN Shop
Je tuin omtoveren tot een wellness? Zo ga je te werk
Wil je 100% relaxen zonder eerst de ellende van vliegveld, uitvoerige incheckprocedure of lange autorit te moeten verduren? Tover je eigen tuin dan om tot een wellnesszone en scoor een instant vakantiegevoel bij het opengooien van je terrasdeur. HLN Shop lijst op wat je daarbij kan helpen. -
Antwerpen
Nazivlaggen doen reizigers vreemd opkijken: “Even geschrokken toen ik door het station liep”
Wie vandaag in het Antwerpse Centraal Station moet zijn, wordt even teruggekatapulteerd naar de Tweede Wereldoorlog. In het station hangen sinds vanmorgen rode nazivlaggen voor opnames van de film ‘Wil’. En dat is niet voor iedereen even duidelijk. -
-
Antwerpen
Buschauffeur die dodelijk ongeval veroorzaakte vrij onder voorwaarden na borgsom van 5.000 euro
De 35-jarige Franse buschauffeur die in april een dodelijk ongeval veroorzaakte op de E19 mag de gevangenis verlaten na betaling van een borgsom. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling van het Hof van beroep vandaag beslist. Daarmee werd de eerdere beslissing van de raadkamer, waartegen het parket beroep had aangetekend, bevestigd. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Victor: verfijnd foodsharen aan de Sint-Paulusplaats
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Victor, een restaurant dat dezelfde naam draagt als haar eigenzinnige, jonge chef. Meer restotips lees je in ons dossier. -
Van Gent Smaakt tot burgers met Mathieu Terryn & Bockie De Repper: 7 food events die je niet wil missen tijdens het verlengde weekend
Nog geen plannen tijdens het verlengde hemelvaart- of pinksterweekend? Dan schrijf je deze 7 food events als rasechte foodie graag in jouw agenda. Van foodtrucks vol dumplings en taco’s tot burgerfestivals en een vijfgangendiner van een topchef naar keuze: hier ontdek je waar en wanneer je moet zijn voor al dat lekkers. -
PREMIUMSuggestie van de chef
Hij won twee Michelinsterren in één keer, maar waar gaat sterrenchef Gert De Mangeleer zelf graag eten?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer