TV-chef Dagný Rós Ásmundsdóttir opent pop-up restaurant op Antwerpse Zuid
Na haar nieuwste boek ‘Roots’ opent Njam!-kok Dagný Rós Ásmundsdóttir nu ook een gelijknamig pop-up restaurant mét buitenbar op de Leopold De Waelplaats, pal in het bruisende Zuid in Antwerpen. Van 3 tot en met 15 december neemt de Ijslandse gastvrouw samen met haar landgenoot en topchef Gíslí Matt haar gasten mee op een culinaire ontdekkingsreis naar het Noorden.
Haar boek ‘Roots’ kwam tot stand na een roadtrip door haar land van herkomst: het woeste Ijsland met vulkanen tot geisers en watervallen, dat ze 13 jaar geleden inruilde voor België. Na haar trip, waarin ze op zoek ging naar haar eigen culinaire wortels, kwam ze terug met een hoop inspiratie voor nieuwe gerechten. Het boek ‘Roots’ werd dan ook een heel persoonlijk kookboek.
In het gelijknamige pop-up restaurant dat op 3 december opent op het Zuid in Antwerpen wil Dagný Rós alle bezoekers het Ijsland laten beleven dat haar zo dierbaar is. En ze doet dit uiteraard via de typische nordic-gerechten van daar. Ze staat deze keer niet zelf achter de kookpotten, maar in de zaal als gastvrouw. Dagný Rós wist chef Gísli Matt te strikken om haar gasten culinair in de watten te leggen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
-
PREMIUM
Buurtrestaurant Hoøk in zwaar weer: uitbaters organiseren originele acties in ruil voor financiële hulp
“Hoe moeilijk het ook is om toe te geven, we hebben jouw hulp nodig.” Met die woorden lanceerden Sandro (48) en Jos (50) een inzamelingsactie in een poging hun restaurant Hoøk in Borgerhout nieuw leven in te blazen. Het koppel ziet zwarte sneeuw door de coronalockdowns, energiecrisis en de recente loonindexering, maar wil ook niet zomaar geholpen worden: “Voor slechts 30 euro bieden we jou een fantastische apéro aan.”Borgerhout -
PREMIUMvoetbal tweede provinciale
NIEUWE START. Trainer Urbain Spaenhoven (KVC Wilrijk) heeft eindelijk cv én diploma: “Enorm opgelucht en trots”
Er mag een streep door de belangrijkste lijn op zijn bucket list. “Eindelijk heb ik naast een cv een diploma , glundert Urbain Spaenhoven (65). Het heeft de ervaren succescoach en familieman bloed, zweet en tranen gekost. En de opmerkingen in het voetbalmilieu waren niet allemaal even fraai. “Spaenhoven? Die heeft een mooi palmares, maar geen diploma”. -
-
Mijntelco
Tweede prijsverhoging voor Telenet in één jaar tijd: dit zijn alternatieven voor een lagere telecomfactuur
-
TV4
Alles wat je moet weten over de finale van hitreeks ‘Succession’: wie volgt Logan Roy op?
De langverwachte laatste aflevering van het finale seizoen van de Emmy-winnende dramareeks ‘Succession’ is vanaf maandag te zien op Streamz. Wie volgt Logan Roy op? Blijft de relatie tussen Shiv en Tom overeind? En wat gebeurt er met ‘cousin Greg’? We zetten alle belangrijke vragen nog even op een rijtje. -
PREMIUM
RESTOTIP. Cobra: gerechtjes met grandeur
Het allernieuwste restaurant in Antwerpen ziet er uiterst stijlvol uit. Hoe kan het ook anders als een van de eigenaars Esfan Eghtessadi is, een van de CEO’s van het Antwerpse kledingmerk Essentiel. Doe daar Orlando Schuitema als chef-kok bij - hij deed ervaring op bij The Jane - en je hebt het recept voor succes te pakken. Onze lifestylejournalist ging proeven.Antwerpen -
Te koop: glazen paviljoen van Antwerps Rubenshuis
Antwerpen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer