Ook politiewagens zullen op de Turnhoutsebaan geen fietsers meer mogen inhalen. Rechts: Dirk Lauwers
Volledig scherm
PREMIUM
Ook politiewagens zullen op de Turnhoutsebaan geen fietsers meer mogen inhalen. Rechts: Dirk Lauwers © KDS/UAntwerpen

Turnhoutsebaan wordt zone 30, mobiliteitsprof (én buurtbewoner) prijst beslissing: “Eindelijk wordt scheve situatie rechtgezet”

Antwerpen, BorgerhoutZeer zelden maakt mobiliteitsexpert Dirk Lauwers (UAntwerpen) zich vrolijk over de verkeersveiligheid in Antwerpen. Maar nu blijkt dat de – momenteel nog - levensgevaarlijke Turnhoutsebaan in Borgerhout straks een fietsstraat – lees: zone 30 én inhaalverbod voor auto’s - wordt, knikt de professor toch instemmend. “Dit is een belangrijk signaal: de Turnhoutsebaan is een hoofdstraat voor Borgerhout, en géén invalsweg voor autoverkeer naar de stad.”

  1. Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”
    Antwerpen

    Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”

    “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”: burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. “Wat hij vraagt, is nonsens”, zei hij in Wakker op Zondag (ATV) over de heisa rond de schepenwissels in Antwerpen. In De Zevende Dag’ (VRT) gaf De Wever aan dat het hem elke dag ietsje minder kan schelen als Open Vld uit de coalitie zou stappen.