Ook politiewagens zullen op de Turnhoutsebaan geen fietsers meer mogen inhalen. Rechts: Dirk Lauwers
Volledig scherm
PREMIUM
Ook politiewagens zullen op de Turnhoutsebaan geen fietsers meer mogen inhalen. Rechts: Dirk Lauwers © KDS/UAntwerpen

Turnhoutsebaan wordt zone 30, mobiliteitsprof (én buurtbewoner) prijst beslissing: “Eindelijk wordt scheve situatie rechtgezet”

Antwerpen, BorgerhoutZeer zelden maakt mobiliteitsexpert Dirk Lauwers (UAntwerpen) zich vrolijk over de verkeersveiligheid in Antwerpen. Maar nu blijkt dat de – momenteel nog - levensgevaarlijke Turnhoutsebaan in Borgerhout straks een fietsstraat – lees: zone 30 én inhaalverbod voor auto’s - wordt, knikt de professor toch instemmend. “Dit is een belangrijk signaal: de Turnhoutsebaan is een hoofdstraat voor Borgerhout, en géén invalsweg voor autoverkeer naar de stad.”

 1. Claude Marinower (Open Vld) pakt Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) aan: “Is het nodig om ontluikende talenten hun dromen af te nemen en hen ook te schofferen?
  PREMIUM
  Antwerpen

  Claude Marinower (Open Vld) pakt Cultuur­sche­pen Nabilla Ait Daoud (N-VA) aan: “Is het nodig om ontluiken­de talenten hun dromen af te nemen en hen ook te schofferen?

  “Rond het dossier van de besparingen op cultuur hangt de akelige geur van de arrogantie van de macht, terwijl ik dat bij u niet zou hebben vermoed.” Open Vld-gemeenteraadslid Claude Marinower, behorend tot de meerderheid, zorgde donderdag voor de opmerkelijkste tussenkomst tijdens de raadscommissie van schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). De oproep van de oppositie om met de protesterende kunststudenten in het stadhuis te praten, bleef onbeantwoord.
 1. Ongeval op Antwerpse Ring ter hoogte van Viaduct Merksem richting Nederland: rechterrijstrook versperd
  Antwerpen

  Ongeval op Antwerpse Ring ter hoogte van Viaduct Merksem richting Nederland: rechterrij­strook versperd

  Op de Antwerpse Ring is een ongeval gebeurd ter hoogte van Viaduct Merksem. De rechterrijstrook richting Nederland is daar versperd. Er staat een file tussen de Kennedytunnel en Deurne. Je verliest er ongeveer een halfuur. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt verkeer vanuit Hasselt richting Gent aan om te rijden via Brussel. Vanuit Antwerpen-West of Beveren rijd je best via de Liefkenshoektunnel.