De plannen voor de Turnhoutsebaan verdelen het stadsbestuur. Een advies van het college is voor zeker twee weken verdaagd.
Volledig scherm
PREMIUM
De plannen voor de Turnhoutsebaan verdelen het stadsbestuur. Een advies van het college is voor zeker twee weken verdaagd. © Joel Hoylaerts/Photo News

Turnhoutsebaan drijft wig in stadsbestuur: college stelt advies over fietsstraat en zone 30 uit. Hoeveel spanning kan Antwerpse coalitie nog verdragen?

Antwerpen/BorgerhoutDe spanningen in het Antwerps stadsbestuur lopen op. Een advies dat het college vrijdag zou geven over de omvorming van de Turnhoutsebaan tot fietsstraat, is voor twee weken verdaagd. N-VA en Vooruit willen een negatief advies en volgen zo de lokale politie, Open Vld-schepen Claude Marinower verdedigt vurig een positief advies met voorwaarden. 

  1. Universiteit zoekt bomen in privétuinen voor onderzoek: “Positief effect op de leefbaarheid van de stad aantonen”
    ANTWERPEN

    Universi­teit zoekt bomen in privétui­nen voor onderzoek: “Positief effect op de leefbaar­heid van de stad aantonen”

    De temperatuur verlagen en de luchtvochtigheid verhogen, oftewel de stad meer leefbaar en gezond maken. Dat is waar bomen in de stedelijke ruimte voor moeten zorgen. Met het project ‘Bomen zijn cool’ willen Universiteit Antwerpen en studiebureau Antea Group dat ook hard maken. Ze zijn op zoek naar mensen die hun bomen in privétuinen willen laten monitoren en welk effect ze op de omgeving hebben. Zo ook bij Jo en Willem: “De buren willen dat we onze bomen uitdoen maar wij willen hun nut bewijzen, ook voor hen.”