De gekraakte kluizen in de kelder van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gekraakte kluizen in de kelder van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen. © Federale politie Antwerpen

Tunnelrovers krijgen voor ‘meesterlijk uitgekiende bankkraak’ tot 5 jaar cel

Drie gangsters die op 3 februari 2019 een tunnel groeven tot in de kluizenzaal van de BNP Paribas Fortis bank in Antwerpen en 27 kluizen openbraken, zijn veroordeeld tot 40 maanden cel. Twee andere mannen die op de vlucht zijn, zijn veroordeeld tot 5 jaar cel. 

 1. Nederlands bedrijf plant ‘grootste spelletjeshal van Europa’ in Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Nederlands bedrijf plant ‘grootste spelletjes­hal van Europa’ in Antwerpen

  Komt de ‘grootste spelletjeshal van Europa’ naar Antwerpen? Die kans zit er dik in. Want het Nederlandse Gamestate, dat in binnen- en buitenland grote arcadehallen uitbaat, heeft zijn zinnen gezet op de gelijkvloers- en kelderverdieping van cinemacomplex UGC. De plannen voor de ruim 3.000 vierkante meter grote locatie liggen klaar. Als het stadsbestuur een vergunning verleent, kan Gamestate Antwerpen er in principe dit voorjaar nog komen.
 2. Deurne bezorgd over komst stelplaats De Lijn aan luchthaven: “Elke dag 500 bussen door woonwijken, dat wordt levensgevaarlijk”
  Deurne

  Deurne bezorgd over komst stelplaats De Lijn aan luchthaven: “Elke dag 500 bussen door woonwijken, dat wordt levensge­vaar­lijk”

  Het districtscollege van Deurne is bekommerd over de komst van een stelplaats van De Lijn aan de luchthaven: er zouden daardoor 500 bussen per dag door de omliggende woonwijken rijden. “De overdosis aan bussen zal voor zeer ernstige luchtverontreiniging, zware geluidsoverlast en stevige trillingen zorgen én zal op sommige plekken leiden tot ronduit onveilige en zeer gevaarlijke verkeerssituaties.”