AB InBev zal het grootste deel van haar haventransport organiseren per trein.
Volledig scherm
AB InBev zal het grootste deel van haar haventransport organiseren per trein. © Benoit De Freine

Treinverkeer in Antwerpse haven krijgt mogelijk aparte regels

Het Antwerpse Havenbedrijf, Railport Antwerpen en spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel hebben een samenwerkingsakkoord ondertekend om een toekomstvisie voor goederenvervoer over het spoor uit te werken. De haven en Infrabel willen daartoe een digitaal platform voor goederentrafieken ontwikkelen en bekijken of het mogelijk is een apart model op te richten om de spoorinfrastructuur in de haven te beheren.

0 reacties

 1. Voorzitter Bjorn Verhoeven en Antwerp Giants tegen Limburg United en Aalst: “We houden rekening met een vertrek van Vrenz Bleijenbergh”
  Euromillions League basketbal

  Voorzitter Bjorn Verhoeven en Antwerp Giants tegen Limburg United en Aalst: “We houden rekening met een vertrek van Vrenz Bleijen­bergh”

  Belangrijk weekend voor Telenet Giants Antwerp. Nu een plaats in de top twee zo goed als niet meer haalbaar is, moet alle aandacht naar het verdedigen van de derde plaats. Met vrijdag de verplaatsing naar Limburg United en zondag een thuismatch tegen Aalst, treft Giants zijn twee belangrijkste concurrenten voor de derde plaats.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"