De trein strandde zo'n 200 meter van het perron in het Centraal Station.
Volledig scherm
De trein strandde zo'n 200 meter van het perron in het Centraal Station. © Marc De Roeck

Treinverkeer in Antwerpen weer normaal na rook aan locomotief

In Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem is het treinverkeer op alle sporen hervat nadat een locomotief in Antwerpen-Centraal met rookontwikkeling te maken kreeg. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel. Omstreeks 19.30 uur was de toestand weer normaal, al zijn er nog gevolgvertragingen.

 1. Minder bestelwagens op straat door proefproject met fietskoeriers
  Antwerpen

  Minder bestelwa­gens op straat door proefpro­ject met fietskoe­riers

  Op Campus National van Thomas More is deze week een ‘microhub’ verrezen. Pakketjes worden in die microhub geleverd en van daaruit door een fietskoerier naar vier winkels in Quartier National gebracht. Een win-winsituatie: er zijn minder bestelwagens in de straten, de studenten Transport en Logisitiek leren iets bij door het project in goede banen te leiden en de klanten krijgen hun pakketje op een duurzame manier geleverd.
 1. Puzzelen met 480.000 steentjes: Museum voor Schone Kunsten krijgt grootste kunstmozaïek van Vlaanderen
  Edegem

  Puzzelen met 480.000 steentjes: Museum voor Schone Kunsten krijgt grootste kunstmo­zaïek van Vlaanderen

  Bovenaan de toegangstrappen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) komt de grootste kunstmozaïek van Vlaanderen. Het mozaïekatelier Mosaico di Due legt een puzzel van 480.000 steentjes in 76m² naar het ontwerp van de Luikse kunstenares Marie Zolamian. Minister van Cultuur Jan Jambon bezocht maandag het atelier samen met Luk Lemmens, voorzitter van het KMSKA.