Tram 24 is de enig overgebleven tram die nog bovengronds door Borgerhout rijdt.
Volledig scherm
Tram 24 is de enig overgebleven tram die nog bovengronds door Borgerhout rijdt.

Tram 10 gaat vandaag 'Reuzenpijp' in

ANTWERPEN STADVanaf vandaag rijdt tram 10, vroeger dan gepland, door de Antwerpse 'Reuzenpijp'. De ondergrondse tramlijn stopt behalve in station Zegel, nergens in het district Borgerhout. Alleen tram 24 rijdt er dan nog bovengronds. "Dit betekent een afname van de totale tramcapaciteit in Borgerhout van bijna 40 %", klinkt het bij de Borgerhoutse oppositiepartijen. Ze pleiten daarom voor een dringende opening van de drie ondergrondse metrostations Foorplein, Drink en Carnot.

 1. ZNA zet werkloze pijnpatiënten op weg naar job: “Niet kijken naar wat niet meer kan, maar wat wél nog lukt”
  PREMIUM

  ZNA zet werkloze pijnpatiën­ten op weg naar job: “Niet kijken naar wat niet meer kan, maar wat wél nog lukt”

  De cijfers zijn hallucinant: 140.000 Belgen hebben door chronische pijn géén job. Daar wordt gelukkig aan gewerkt, ook in Antwerpen. En wel via het project ‘We go to work’ van ZNA (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen) én GTB (Gespecialiseerd Team Bemiddeling). Pijnpatiënten Sabine en Myriam hebben nu weer perspectief. “Zonder alle begeleiding zat ik nog in de zetel voor me uit te staren”, getuigt Myriam.
 2. Record! Vrienden spelen 54 uur darts voor het Guinness Book én het goede doel: “Niet gedacht dat ik dat dartbord zo scherp zou blijven zien”
  Zandvliet/Deurne/Brecht/Herentals/Veltem

  Record! Vrienden spelen 54 uur darts voor het Guinness Book én het goede doel: “Niet gedacht dat ik dat dartbord zo scherp zou blijven zien”

  ‘Dancing Dimi’ Van den Bergh mag dan schitteren op de World Matchplay, voor een wereldrecord darts moest je zondag in Zandvliet zijn. Vier vrienden wierpen zich daar in het Guinness Book of Records. Zondagmiddag, na 54 onafgebroken uren spel, plantte de laatste pijl zich in het bord. Niemand deed ooit beter. De uitdaging was er één voor het goede doel: kankerpatiënten aan chemomutsen helpen.