Tram 11 is de traagste van 't stad: amper 11 kilometer per uur in de spits.
Volledig scherm
Tram 11 is de traagste van 't stad: amper 11 kilometer per uur in de spits. © Klaas De Scheirder

Traag, trager, traagst: tram 11 tuft met 11 kilometer per uur door Antwerpen. “Deze stad schreeuwt om andere mobiliteit”

Geoefende lopers zullen er misschien geamuseerd naar kijken, maar voor reizigers is het frustrerend: sommige tram- en buslijnen rijden in de Antwerpse spits gemiddeld amper 11 kilometer per uur. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid en Antwerps fractieleider Imade Annouri (Groen) opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

 1. Grootste containerrederij ter wereld schort alle operaties aan land in Zuid-Amerika op: “De druk van internationale cocaïnehandel wordt te zwaar”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Grootste container­re­de­rij ter wereld schort alle operaties aan land in Zuid-Amerika op: “De druk van internatio­na­le cocaïnehan­del wordt te zwaar”

  MSC, de grootste containerrederij ter wereld, heeft besloten om alle operaties en diensten aan land die ze aanbiedt in heel Zuid-Amerika stil te leggen. Het gaat dan onder meer over goederentransporten per spoor en vrachtwagen. Het bedrijf vindt dat de invloed van de internationale cocaïnehandel hun business veel te hard onder druk zet. “Als autoriteiten drugs vinden in onze containers, krijgen wij of onze bemanning daarvan de schuld. Dat kan niet meer.”
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.