Foto's van de cocaïne die de federale gerechtelijke politie maakte bij de inval in de loods in de Bremerstraat.
Volledig scherm
Foto's van de cocaïne die de federale gerechtelijke politie maakte bij de inval in de loods in de Bremerstraat. © FGP Antwerpen

Tot 8 jaar cel voor invoer 4,2 ton cocaïne in lading inktvis; opdrachtgevers in Nederland vrijgelaten

AntwerpenDertien jonge Nederlanders die vorig jaar betrapt werden bij de uithaling van een recordlading van 4,2 ton cocaïne in een Antwerpse loods, zijn veroordeeld tot  straffen van 6 tot 8 jaar cel. Twaalf van de dertien zitten al meer dan een jaar in voorarrest. De Nederlandse justitie heeft vier vermoedelijke opdrachtgevers  vrijgelaten omdat het onderzoek te lang aansleept. 

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Miljonairsdochter Mireille Gram zoekt wanhopig contact met dochters die ze probeerde te vermoorden: “Eén sms terug, en ze is zo blij als een kermisvogel”
  PREMIUM

  Miljonairs­doch­ter Mireille Gram zoekt wanhopig contact met dochters die ze probeerde te vermoorden: “Eén sms terug, en ze is zo blij als een kermisvo­gel”

  De 57-jarige Mireille Gram, enige dochter van zakenman Tony Gram, wordt vervolgd voor belaging van haar ex-man, diens nieuwe partner en haar eigen tweelingdochters. Het openbaar ministerie vraagt 30 maanden celstraf, want sinds haar veroordeling voor poging moord op de tweeling, moest Mireille Gram een contactverbod naleven. Advocaat Walter Damen schetste hoe Mireille Gram van de ooit zo trotse vrouw afgleed tot een slonzige psychiatrische patiënte.
  Antwerpen