Tom Van Grieken (Vlaams Belang): “Ik zou graag mee besturen, maar het cordon is het probleem van N-VA”

Met 250.000 likes is Tom Van Grieken (32) de populairste politicus van het land op Facebook. Het stemhok is nog een andere wereld, maar op 26 mei rekent de Vlaams Belang-voorzitter op forse winst voor zijn partij. Zelf trekt hij de federale lijst. “Toen ik het roer overnam, noemden sommigen me een kamikaze. Ik had nooit gedacht dat het ons nu zo voor de wind zou gaan.”

54 reacties

 • Krikke Feyaerts

  2 jaar geleden
  Ik gun van grieken de zege , hij verdient ook een kans de rest heeft in mijn ogen al kansen genoeg verkeken als v.b. nog kiezers zou krijgen is dit een signaal dat niet weggeveegd kan worden samen staan we sterk
 • Hilde Eykens

  2 jaar geleden
  Jaren geleden heeft het gerecht een uitspraak gedaan dat het cordon dat door nu groen opgelegd is onwettelijk was dus we kunnen gerust op VB stemmen, de enige partij die het nog niet verprutst heeft, dat de mensen hun programma eens lezen, ik kan mij er goed in vinden.
 • Marc Uytdewilgen

  2 jaar geleden
  Kijk eens op facebook, naar N-VA en VB prominenten en de gewone sympathisant...je zult versteld staan hoeveel er met elkaar bevriend zijn...ja ook met Barbara Pas ..die ligt ook goed bij NVA ers.
 • CHRISTIANA DE GEEST

  2 jaar geleden
  NVA de partij van de verandering?, jongens wat een lachertje!!
 • Marleen Sauvillers

  2 jaar geleden
  Wat meer respect voor nva zou een goed begin zijn Steun Theo Franken wat meer hij heeft zijn best gedaan. Iedereen viel hem aan ook Vlaams belang. Ik vind dat oneerlijk. Ook hoed af voor Bart de wever niemand doet meer voor vlaanderen.
 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. ZOO Antwerpen onderzoekt invloed van lockdown op dieren: “Chimpansees hadden tijdens de sluitingen opnieuw meer oog voor elkaar”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ZOO Antwerpen onderzoekt invloed van lockdown op dieren: “Chimpan­sees hadden tijdens de sluitingen opnieuw meer oog voor elkaar”

  De lockdown tijdens de coronapandemie heeft niet alleen een grote impact gehad op ons, ook de dieren van ZOO Antwerpen merkten al snel dat er iets niet pluis was. Want waar was al dat volk toch naartoe? Onderzoeker Marina Salas (33) observeerde hun gedrag en kwam tot opvallende vaststellingen: “Chimpansees gingen plots opnieuw meer met elkaar om.”
 1. Slachtoffers explosie Paardenmarkt moeten langer wachten op geld: verzekeraar gaat in beroep. “Sommige stukken van het vonnis zijn onvoldoende gemotiveerd”
  Antwerpen

  Slachtof­fers explosie Paarden­markt moeten langer wachten op geld: verzeke­raar gaat in beroep. “Sommige stukken van het vonnis zijn onvoldoen­de gemoti­veerd”

  De slachtoffers van de zware explosie aan de Paardenmarkt 3 jaar geleden zullen nog wat langer geduld moeten hebben voor ze een schadevergoeding uitbetaald krijgen. De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde huurder Hamdi C. op 22 juni tot 18 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, omdat volgens de rechter de explosie, die 2 mensen het leven kostte, kon gebeuren door zijn nalatigheid. Nu gaan verschillende partijen, waaronder C.’s verzekeraar AXA Verzekeringen, in beroep tegen die uitspraak.