Anthony Pierards en Erica Caluwaerts.
Volledig scherm
Anthony Pierards en Erica Caluwaerts. © RV

Toekomstig schepen Erica Caluwaerts (Open Vld) leidt tijdelijk liberalen in district Antwerpen na ontslag Anthony Pierards

AntwerpenOpen Vld moet in het district Antwerpen op zoek naar een nieuwe voorzitter. Anthony Pierards heeft zijn ontslag gegeven om carrièreredenen. Tot de leden een nieuwe voorzitter verkiezen, neemt gemeenteraadslid Erica Caluwaerts het roer over.

  1. 
Zoo in de bres voor goudkopleeuwapen in Braziliaans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Zoo in de bres voor goudkop­leeuw­a­pen in Brazili­aans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”

    ZOO Antwerpen is niet alleen bekommerd om het welzijn van dieren in hun eigen dierentuin, ze doet ook over de hele wereld onderzoek om soorten beter te kunnen beschermen. Door de ontbossing van het Braziliaanse regenwoud bijvoorbeeld wordt het leefgebied van goudkopleeuwapen steeds kleiner. Dankzij onderzoek van Kristel De Vleeschouwer (49) van ZOO Antwerpen blijkt dat de dieren wél kunnen overleven wanneer cacaotelers de hoge bomen op hun plantages laten staan. Er is nu een plan uitgewerkt om de beestjes meer kansen te bieden.