Feesten in Petrol, een stukje Berlijn in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Feesten in Petrol, een stukje Berlijn in Antwerpen. © Petrol

“Tien minuten hield Rihanna het in die rauwe bunker vol”: terug naar de hoogdagen van club Petrol, waar altijd net iets meer mocht dan elders

ANTWERPENZweetdruppels die van het plafond vallen en jonkies die stapels bekers verzamelen tot aan het plafond. Petrol, de Antwerpse muziekclub waar rock-‘n'-roll, reggae en techno in harmonie samengingen, waar Tom Boonen kwam pintelieren, Rihanna haar neus ophaalde en nooit iemand geweigerd werd aan de deur. “Mindere avonden in Petrol waren minstens even goed als de meest legendarische feesten op andere locaties.” 

 1. Terug naar de hoogdagen van Red & Blue: “En toen kwam Eddy Wally plots binnen op een olifant”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Terug naar de hoogdagen van Red & Blue: “En toen kwam Eddy Wally plots binnen op een olifant”

  Prince, Boney M., Boy George, Shaggy maar ook Calvin Klein en Jean-Paul Gaultier en een halve dierentuin met levende gieren en kamelen. Geen volk te schoon of geen taferelen te zot in 25 jaar Red & Blue. En dan was er natuurlijk nog de passage van Eddy Wally op een échte olifant. “We hebben daar nog problemen mee gekregen maar wie beweerde een olifant te zien in mijn club, had wellicht een glaasje te veel op, en daarmee was de kous af.” Onze redactie blikt terug naar de meest legendarische clubs van het land.
 2. Kwart van personeel Evonik rijdt met fiets naar werk: workshops tegen dodehoekongevallen
  Antwerpen/Berendrecht/Lillo/Stabroek

  Kwart van personeel Evonik rijdt met fiets naar werk: workshops tegen dodehoekon­geval­len

  Chemiebedrijf Evonik wil met een aantal workshops iets doen aan de dodehoekongevallen die zoveel leed veroorzaken in het verkeer. De truck van de campagne ‘Veilig op Weg’ (VoW) van Transport en Logistiek Vlaanderen komt op 27 september en 18 oktober naar de site van Evonik. De VoW-truck staat trouwens al op zondag 26 september op de Dorpsdag in Stabroek.