Een beeld van de verwoeste huizen aan Ridderveld in de wijk Valaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van de verwoeste huizen aan Ridderveld in de wijk Valaar. © Jan Aelberts

Terug naar de wijk waar een explosie drie huizen wegveegde: “Toen het gebeurde, liep de speelplaats vol kleutertjes”

In december blikken we in 19 verhalen terug op 2019 in Antwerpen. De Wilrijkse wijk Valaar stond in september in het middelpunt van de belangstelling, toen een zware explosie een mensenleven eiste en drie huizen verwoestte. Vier maanden later keren we terug naar de omgeving van de rampplaats. “Onze school is aan een catastrofe ontsnapt. Toen de explosie gebeurde, liep de hele speelplaats vol kleutertjes.”

 1. Designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan
  Aangeboden door Triple Living

  Designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

  Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?
 2. Weldra opnieuw feesten in A-Tower of onder Century Center? Stad stelt tien potentiële locaties nachtleven voor
  ANTWERPEN

  Weldra opnieuw feesten in A-Tower of onder Century Center? Stad stelt tien potentiële locaties nachtleven voor

  Wanneer het nachtleven opnieuw op volle toeren kan draaien, is nog steeds niet geweten, maar intussen is het stadsbestuur al even op zoek naar geschikte locaties voor permanente clubs. Tien plekken zoals het Straatsburgdok en de site van Kinepolis komen in aanmerking maar ook onder de grond in het stadscentrum en zelfs de A-Tower. “We willen het nachtleven beschermen en een permanent karakter geven.”