28 juli 2020: een terras in Antwerpen.
Volledig scherm
28 juli 2020: een terras in Antwerpen. © ANP

Terrassen open op 8 mei, Antwerpen is er klaar voor: “Veel mensen willen buiten zitten, zelfs met paraplu”

AntwerpenDe kogel is door de kerk: vanaf zaterdag 8 mei mogen cafés en restaurants opnieuw klanten bedienen op het terras. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) liet eerder al verstaan dat hij voorstander is van het heropenen van terrassen. De stad zal dan ook opnieuw toestaan dat horecazaken een uitbreiding aanvragen voor hun terras, net als vorig jaar. “Of dit rendabel zal zijn, hangt vooral af van het weer”, klinkt het dan weer bij café-uitbater David Joris van café Zeezicht.

 1. IN BEELD. Expo fotojournalist Steve McCurry met onder andere ‘Afghan Girl’
  ANTWERPEN

  IN BEELD. Expo fotojourna­list Steve McCurry met onder andere ‘Afghan Girl’

  Het Afghaanse meisje dat met haar groene ogen indringend naar de lens kijkt. Het moet één van de beroemdste portretten uit de fotografiegeschiedenis zijn. Het beeld van de Amerikaanse fotojournalist Steve McCurry pronkte in 1984 op de cover van The National Geographic en leverde hem - net zoals vele andere beelden - prestigieuze prijzen op. Sinds deze week kan je Afghan Girl en vele andere foto’s bewonderen in de Antwerpse Waagnatie.
 2. Nieuw kunstwerk in Stadspark zet historische vrouwen op een voetstuk
  Antwerpen

  Nieuw kunstwerk in Stadspark zet histori­sche vrouwen op een voetstuk

  Voor de tweede editie van PUBLIEK FIGUUR, een kunstproject in het Antwerpse stadspark, maakte de Poolse kunstenares Goshka Macuga een sculptuur getiteld ‘Figures of Absence’ waarin ze vijf historische vrouwen op een voetstuk zet. Macuga koos deze vrouwen omwille van de grote impact die hun leven en werk hadden op de maatschappij en de kunsten, in Antwerpen, België en daarbuiten. De kunstenares tekende de gezichtsprofielen van deze vrouwen en goot ze vervolgens af in rubber. “Om te verwijzen naar de hoge mate van afwezigheid van vrouwen in het collectieve geheugen en de publieke verbeelding.”
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser