Peter, Zino en en zijn nieuwe baasjes Pedro en Kely.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter, Zino en en zijn nieuwe baasjes Pedro en Kely. © Florian Van Eenoo Photo News

Terminaal zieke Peter (55) neemt afscheid van zijn hond en beste vriend: “Nu ik weet dat hij een goede thuis heeft kan ik in alle rust vertrekken”

Het was zijn laatste grote wens: een thuis voor zijn hond Zino. Peter Deruyter (55) is terminaal ziek, de adem bijna op. Zijn oproep ging de wereld rond. Tot in China werd zijn verhaal gedeeld. Uiteindelijk bracht het Nederlandse koppel Pedro (35) en Kely (20) redding. Vandaag namen hond en baas afscheid en verhuisde Zino naar het noorden. “Nu ik weet dat hij een goede thuis zal hebben, kan ik in alle rust vertrekken.”

13 reacties

 • josianne keppens

  1 jaar geleden
  leven met je mee. zijn blij dat hij een nieuw warm nest heeft gevonden! peter, van ons allen een dikke knuffel!!!!
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Gelukkig alles in orde met de hond,,,véél beterschap voor Peter,
 • Mady Vermeulen

  1 jaar geleden
  Hier is maar één woord voor: hartbrekend. Ik weet wat liefde voor honden is.
 • Bettina De mol

  1 jaar geleden
  Je hebt veel moed ik bewonder jou!!!! Ik hoop dat je nog een beetje mag genieten van je leven love yoù dierenvriend!!!!!!! Ik buig met respect!!!!!
 • Marc Geerts

  1 jaar geleden
  Hier schieten woorden mij tekort.
 1. ASSISEN. “Zelden zag ik zo’n laffe roofmoord”: aanklager eist tot 30 jaar cel tegen Roemenen die zwakbegaafde Leo (59) doodden en bestalen
  PREMIUM
  Antwerpen/Deurne

  ASSISEN. “Zelden zag ik zo’n laffe roofmoord”: aanklager eist tot 30 jaar cel tegen Roemenen die zwakbegaaf­de Leo (59) doodden en bestalen

  “Op het einde van zijn leven moet de weerloze Leo nog even beseft hebben dat het met hem gedaan was.” Over de feiten – de jury vond de roofmoord op Leo Van Rentergem (59) uit Deurne woensdagavond laat bewezen - was aanklager Björn Backx duidelijk: die zijn gruwelijk en op geen enkele manier te vergoelijken. Wel zag hij verzachtende omstandigheden in onder meer de moeilijke jeugd en het blanco strafblad van de beschuldigden. Fernando-Marius Covaciu (24), Sergiu Covaci (21) en Sorin Vargas (43), die respectievelijk 28, 23 en 30 jaar cel riskeren, kennen later vandaag hun straf.
 2. Umicore krijgt allicht extra milieuvoorwaarden opgelegd voor site in Hoboken
  Hoboken

  Umicore krijgt allicht extra milieuvoor­waar­den opgelegd voor site in Hoboken

  Op advies van verschillende Vlaamse instanties heeft het Antwerpse provinciebestuur een procedure opgestart om de bijzondere milieuvoorwaarden voor de milieuvergunning van Umicore in Hoboken aan te passen. Allicht zal er een verstrenging worden doorgevoerd nadat vorig jaar de lood-in-bloedwaarden bij kinderen uit omliggende wijken tijdelijk fors waren gestegen. De precieze bijsturingen worden echter pas na een openbaar onderzoek en advies van provinciale omgevingsvergunningscommissie geconcretiseerd.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen