Woonzorgcentrum De Pelikaan in Deurne.
Volledig scherm
Woonzorgcentrum De Pelikaan in Deurne. © Tessa Kraan

Tekort aan verpleegkundigen in loondienst: Zorg en Gezondheid geeft slecht rapport aan woonzorgcentrum De Pelikaan

Antwerpen/DeurneWoonzorgcentrum De Pelikaan aan het Bosuilplein in Deurne krijgt slechte punten van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Er zijn volgens het laatste rapport elf verpleegkundigen in vaste loondienst te kort. “Toch hebben we momenteel voldoende medewerkers”, reageert Johan De Muynck, directeur van Zorgbedrijf Antwerpen.

 1. Kampioenschap draagbare telefoon-werpen op campussen van ZNA
  Antwerpen

  Kampioen­schap draagbare telefoon-wer­pen op campussen van ZNA

  Een draagbare telefoon zo ver mogelijk van zich af gooien. Dat is de insteek van het kampioenschap draagbare-telefoonwerpen dat het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen voor haar medewerkers vlak voor de zomervakantie organiseert: “De rinkelende telefoon staat symbool voor werkdruk en stress. Die kunnen ze nu letterlijk van zich afgooien.” De teams van de winnaars krijgen een aantal dagen een ontspannende massagestoel op de afdeling.
 2. ‘Lange Vingers’ gaat vrijuit voor vervalsen van eigen overlijdensattest, nagemaakt ziektebriefje kost hem wél 6 maanden cel
  antwerpen

  ‘Lange Vingers’ gaat vrijuit voor vervalsen van eigen overlij­dens­at­test, nagemaakt ziekte­brief­je kost hem wél 6 maanden cel

  Drugscrimineel ‘Lange Vingers’, officieel Gabriël C. (33), heeft zijn eigen overlijdensattest niet laten vervalsen om zo aan wraakacties uit het drugsmilieu te ontsnappen. Dat is het oordeel van de rechtbank. Wel is hij schuldig aan het vervalsen van een doktersbriefje dat hij indiende bij zijn werkgever Belgian New Fruit Wharf. Hij krijgt 6 maanden celstraf.