Imade Annouri reageert verbaasd nadat Europa het licht op groen zette voor staatssteun aan de luchthaven van Deurne.
Volledig scherm
Imade Annouri reageert verbaasd nadat Europa het licht op groen zette voor staatssteun aan de luchthaven van Deurne. © Photo News

Tegenstanders luchthaven verbaasd na Europese goedkeuring staatsteun: “Wij hebben heel andere cijfers”

Het nieuws dat de Europese Commissie de Belgische overheidssteun aan de luchthaven van Deurne goedkeurt, wekt verbazing bij actiegroep Vliegerplein en bij de partij Groen. Ze fronsen de wenkbrauwen bij de opgegeven cijfers. “We willen eerst de motivatie en de volledige tekst zien voor we een definitief standpunt innemen”, zegt Piet De Roeck (Vliegerplein).

2 reacties

 • Frank Vekemans

  1 jaar geleden
  tegenstanders van de luchthaven zullen altijd andere cijfers hebben dan de officiele, maar dan cijfers die in hun kraam passen en die aangepast zijn aan hun verzuchtingen, in de volksmond genoemd de Piracijfers
 • Benny Daems

  1 jaar geleden
  Hoelang wonen de mensen die tegen de luchthaven zijn daar al? Was de luchthaven er al toen je er kwam wonen? Ja? Opkrassen of zwijgen, je hebt er zelf voor gekozen.
 1. Tot vier jaar cel voor Nederlandse uithaalploeg: “We wilden enkel naar de prostitutiebuurt voor een nachtje plezier”

  Tot vier jaar cel voor Nederland­se uithaal­ploeg: “We wilden enkel naar de prostitu­tie­buurt voor een nachtje plezier”

  Vier Nederlanders hebben donderdag celstraffen tot vier jaar en 8.000 euro boete gekregen. Ze werden vorig jaar in verdachte omstandigheden tegen gehouden in de haven van Antwerpen. De correctionele rechtbank vond het bewezen dat ze een partij cocaïne uit een koelcontainer wilden halen. De beklaagden noemden dat onzin en beweerden dat ze een nachtje plezier wilden beleven in de prostitutiebuurt.
 2. Corona nekt BK Ploegentriatlon als seizoensopener: “We konden beslissing niet langer uitstellen”

  Corona nekt BK Ploegentri­at­lon als seizoens­ope­ner: “We konden beslissing niet langer uitstellen”

  Wat al weken in de lucht hing, werd zaterdagdagochtend bevestigd. De meeste triatlonwedstrijden die in mei op de planning stonden, worden geannuleerd. De onduidelijkheid over het al dan niet mogen organiseren van triatlonwedstrijden doet zo onder meer de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde, de populaire triatlon van Izegem én de seizoensopener met het BK ploegentriatlon in Antwerpen in het water vallen. Duizenden atleten kregen vanmorgen een bittere pil te slikken. “Maar we konden niet langer wachten om een knoop door te hakken”, vertelt Olivier Cloet die met ATRIAC het BK zou organiseren.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"