Dit portret van de schorpioenvis won zilver op het WK onderwaterfotografie op Madeira 2021.
Volledig scherm
Dit portret van de schorpioenvis won zilver op het WK onderwaterfotografie op Madeira 2021. © Filip Staes

Team Belgium haalt zilver op het WK onderwaterfotografie in Portugal met prachtige foto van schorpioenvis

ANTWERPENNegentig minuten onder in de Atlantische Oceaan, aan het Portugese eiland Madeira, op zoek naar dat ene mooie beeld, en dan klik, vastgelegd. Fotograaf Filip Staes en assistent Thomas Van Puymbroeck wonnen zilver op het WK onderwaterfotografie met hun visportret van de schorpioenvis. “Met hoge golven en windstoten van zes beaufort waren de omstandigheden niet gemakkelijk, maar we hebben het er goed vanaf gebracht.”

 1. Buttons, flyers én oranje schoenen klagen geweld tegen vrouwen aan: “Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad”
  Antwerpen

  Buttons, flyers én oranje schoenen klagen geweld tegen vrouwen aan: “Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad”

  De Internationale dag tegen geweld op vrouwen kleurde donderdag ook de Antwerpse straten. In de modebuurt zetten winkeliers een oranje schoen in de etalages. Vooruit en de progressieve vrouwenbeweging Zij-kant deelden aan het station van Berchem buttons en flyers uit. “We sporen mensen aan om in te grijpen wanneer ze gedrag zien dat niet door de beugel kan”, zegt schepen voor Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit).
 2. Kapitein Thomas (36) stoomt Team Belgium klaar voor WK onderwaterfotografie: “Visitekaartje voor natuurbehoud en pracht onder water”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/MORTSEL

  Kapitein Thomas (36) stoomt Team Belgium klaar voor WK onderwater­fo­to­gra­fie: “Visite­kaart­je voor natuurbe­houd en pracht onder water”

  Negentig minuten lang duiken in de Atlantische Oceaan en een zo mooi mogelijke foto maken. Dat is de opdracht van Team Belgium op het WK onderwaterfoto- en videografie in Madeira binnen twee maanden. Teamkapitein Thomas Van Puymbroeck (36) blikt vooruit op het toernooi: “Belgisch eremetaal? Dat kan, we hebben erg sterke deelnemers, maar ik wil geen druk leggen.”
 1. ASSISEN. “U krijgt nog een kans en ik hoop dat u die zult grijpen”: 24 jaar cel voor Miquel Bouterse voor ripdeal in Grobbendonk
  Antwerpen/Grobbendonk

  ASSISEN. “U krijgt nog een kans en ik hoop dat u die zult grijpen”: 24 jaar cel voor Miquel Bouterse voor ripdeal in Grob­bendonk

  Na opnieuw een beraad van bijna drie uur is de jury eruit. Miquel Bouterse (38) krijgt een gevangenisstraf van 24 jaar voor de roofmoord op Ronalds Brakmanis. Dat betekent concreet dat hij ten vroegste pas over vier jaar vrij zou kunnen komen, zijn lange voorhechtenis in acht genomen. De jury heeft dan ook verzachtende omstandigheden weerhouden. “Buiten het drugsmilieu kon de beschuldigde goed functioneren en was hij een goede en minzame vader en man.”