Schepen van Jeugd Jinnih Beels (Vooruit) nam een kijkje in de Summer Academy op het Kiel.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van Jeugd Jinnih Beels (Vooruit) nam een kijkje in de Summer Academy op het Kiel. © Nel Aerts

‘Teach For Belgium’ wil lerarentekort opvangen in Antwerpen: “Een uitdaging, want je start meteen in de moeilijkste klassen”

AntwerpenAchter de schoolbanken sukkelen met de stelling van Pythagoras: je moet er maar zin in hebben tijdens de zomervakantie. Toch is de Summer Academy in het Stedelijk Lyceum Olympiade op het Kiel onverwijld van start gegaan. Tweehonderd leerlingen van het secundaire onderwijs kunnen tijdens de zomercursus hun leerachterstand bijbenen ter voorbereiding van het volgende schooljaar. Ze zijn echter niet de enige die bijleren: de 17 zomerleraren staan ook pas voor het eerst voor de klas: “Hier krijg ik de kans om een maatschappelijk verschil te maken.”

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).