De start van de eerste Night Marathon in september 2021, zaterdagavond. Het evenement bracht nogal wat verkeersproblemen met zich mee in de stad.
Volledig scherm
De start van de eerste Night Marathon in september 2021, zaterdagavond. Het evenement bracht nogal wat verkeersproblemen met zich mee in de stad. © BELGAPLUS

Te veel problemen vorig jaar: géén Antwerp Night Marathon meer, nu gewoon weer klassieke marathon op zondagochtend

AntwerpenHet blijft in Antwerpen bij één enkele editie van de Antwerp Night Marathon. Organisator Golazo maakt er op zondag 11 september gewoon weer een klassieke ochtendmarathon van. Vorig jaar reden veel automobilisten zich vast tijdens het loopevenement. “Vasthouden aan een zaterdagavond zou de groei en het succes in de weg staan”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA).

 1. Philippo Rozen compenseert CO2-uitstoot van printen met aanplant van 120 bomen dankzij printbedrijf Itec en partner Trees for All: “Win-win voor iedereen”
  PREMIUM

  Philippo Rozen compen­seert CO2-uit­stoot van printen met aanplant van 120 bomen dankzij printbe­drijf Itec en partner Trees for All: “Win-win voor iedereen”

  Phillippo Rozen uit Kalmthout gaat het printproces voor de webshop en de vier winkels verduurzamen. Het gaat daarvoor een samenwerking aan met printbedrijf Itec uit Meer. De CO2-uitstoot van het ‘printerpark’ van Philippo wordt gecompenseerd door de aanplant van 120 bomen in het MVP-bos (Maatschappelijk Verantwoord Printen). “Het is een win-win want onze printers blijven optimaal werken en we dragen ons steentje bij aan het milieu en het klimaat”, zegt Henk Philippo.
  Ekeren
 2. “Homo en moslim kunnen wél hand in hand gaan”: Queer Iftar door de ogen van Abdel (29), YouTuber over LGBTQ+ en religie
  PREMIUM

  “Homo en moslim kunnen wél hand in hand gaan”: Queer Iftar door de ogen van Abdel (29), YouTuber over LGBTQ+ en religie

  Reacties te over op de afgelasting van Queer Iftar in Borgerhout. Maar wat vinden moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap nu zelf van de beslissing? Abdellah Bijat (29) uit Antwerpen zou naar Queer Iftar gegaan zijn. Hij spreekt zich uit over de zaak, over hoe religie en LGBTQ+ verzoend kan worden en hoe hij verstoten werd door zijn eigen familie. “Of er nog hoop is om het contact met hen te herstellen? Alsmaar minder en minder. Maar mijn deur blijft op een kier staan.”
  Borgerhout