Didier Bartholomeus (25) stierf na een nachtje stappen in discotheek The Villa op het Eilandje
Volledig scherm
Didier Bartholomeus (25) stierf na een nachtje stappen in discotheek The Villa op het Eilandje © rv

Taxichauffeur moet schadevergoeding betalen voor dood van Didier (25): “Hij had hem niet in dronken toestand mogen achterlaten op die verlaten plek”

Antwerpen/SchildeDe bestuurder van een illegale taxi moet de moeder van de verdronken Didier Bartholomeus (25) uit Schilde 10.000 euro schadevergoeding betalen. Het hof van beroep oordeelde dat de man een fout maakte toen hij de dronken twintiger op een verlaten parkeerterrein in Merksem uit zijn wagen had gezet in de nabijheid van het Albertkanaal en het Dokske. Had hij dat niet gedaan, dan was de jongeman wellicht niet in het water gesukkeld en verdronken.

 1. Legendarisch jenevercafé De Vagant sluit definitief de deuren: uitbater Ronald (68) schrijft passie weg in nieuw boek
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Legenda­risch jenever­café De Vagant sluit definitief de deuren: uitbater Ronald (68) schrijft passie weg in nieuw boek

  Afscheid van een instituut. De Koekenstad zegt deze week vaarwel tegen De Vagant, het geliefde jenevercafé dat volk aantrekt tot buiten de landsgrenzen en al sinds 1972 op de hoek van de Reyndersstraat en de Pelgrimstraat gelegen is. Ronald Ferket (68) — al 36 jaar aan het roer bij De Vagant — blikt terug op zoveel jaren café houden. “Emotioneel afscheid? Zeker niet, ik heb deze beslissing niet zomaar genomen, ik weet waarom ik het doe.”
 2. Het Antwerpen van Kamal Karmach: “Het leven moet tegenwoordig precies zo snel gaan. Je vervelen in een park is toch ook oké?”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het Antwerpen van Kamal Karmach: “Het leven moet tegenwoor­dig precies zo snel gaan. Je vervelen in een park is toch ook oké?”

  Hij gooit hoge ogen in het nieuwe programma BV-darts, verzorgt de eindejaarsconference en geeft in tussentijd les aan studenten Bedrijfseconomie op KDG Hogeschool. Kamal Kharmach (30) is al jaren niet meer van het scherm - en de Antwerpse binnenstad- weg te slaan. Zijn levenslust dankt de comedian grotendeels aan zijn jeugd in ‘het ruige’ Borgerhout, waar hij kwajongenstreken uithaalde en inspiratie ophaalde. Welkom in het Antwerpen van Kamal Kharmach.