In een woonerf mogen voetgangers de volledige straat gebruiken, kinderen mogen er spelen en auto’s moeten zich houden aan een snelheidslimiet van maximaal 20 kilometer per uur. 
Volledig scherm
In een woonerf mogen voetgangers de volledige straat gebruiken, kinderen mogen er spelen en auto’s moeten zich houden aan een snelheidslimiet van maximaal 20 kilometer per uur.  © Benoit De Freine

Tabaksvest vanaf september omgevormd tot woonerf

AntwerpenHet gedeelte Tabakvest, tussen de Leopoldplaats en de Oudevaartplaats in het centrum van Antwerpen, wordt vanaf september 2021 definitief omgevormd tot woonerf. Ook de riolering wordt vernieuwd.

  1. Pittige gemeenteraad op komst: Groen wil socialisten kleur laten bekennen over tunnel onder Scheldekaaien
    PREMIUM
    Antwerpen

    Pittige gemeente­raad op komst: Groen wil socialis­ten kleur laten bekennen over tunnel onder Schelde­kaai­en

    De eerste gemeenteraad in de vernieuwde raadszaal van het gerenoveerde stadhuis zou wel eens een taaie brok kunnen worden. De oppositie heeft een pak munitie op zak. Groen wil met een motie meerderheidspartij Vooruit kleur laten bekennen over de plannen voor een tunnel onder de Scheldekaaien. Ook over de war on drugs, het ontslag van een van de vijf stadsdichters en de werken op de Antwerpse luchthaven lijkt een pittig debat op komst.