Een toekomstbeeld aan het Sportpaleis met een park op de overkapping.
Volledig scherm
Een toekomstbeeld aan het Sportpaleis met een park op de overkapping. © RV

‘t Schijnverbond heeft pak bezwaren tegen Oosterweel: “Nood aan meer overkapping en compactere Hollandse Knoop”

Het actiecomité ’t Schijnverbond dient bezwaar in tegen de bouwaanvraag voor de Oosterweelverbinding. Hun grootste frustratie is de geplande verkeerwisselaar met 25 rijstroken aan Schijnpoort, de zogenaamde Hollandse Knoop. Die moet compacter. De ondertekenaars vragen ook een volledige overkapping aan die knoop en het Lobroekdok om de dichtbevolkte buurten te sparen.

 1. Brian De Keersmaecker begint maandag aan voorbereiding bij FC Eindhoven: “Niet lang getwijfeld toen club met voorstel kwam”
  Buitenlands voetbal

  Brian De Keersmaec­ker begint maandag aan voorberei­ding bij FC Eindhoven: “Niet lang getwijfeld toen club met voorstel kwam”

  Maandag begint Willebroekenaar Brian De Keersmaecker (ex-Beerschot) aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen met FC Eindhoven. De 21-jarige middenvelder zag zijn huurovereenkomst onlangs worden omgezet in een definitief contract voor twee jaar. “Eindhoven heeft een echt sportief plan met mij en dat sprak me aan”, aldus De Keersmaecker.
 2. Tientallen collega’s en familieleden wachten op nieuws: “Normaal belt Carlos altijd terug”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Tientallen collega’s en familiele­den wachten op nieuws: “Normaal belt Carlos altijd terug”

  De Portugese Adriana komt met tranen in haar ogen op de rampplek van Nieuw Zuid aan. “Waar is Carlos? Waar is Carlos”, blijft zij maar vragen. Zij krijgt geen antwoord. “Normaal belt Carlos terug als ik hem bel. Soms duurt het even omdat hij op de werf niet altijd zijn telefoon op zak heeft. Maar nu wacht ik al uren op zijn antwoord. Er komt niets.” Twee arbeiders zijn nog vermist.