Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Supporters in Waagnatie teleurgesteld na uitschakeling van Rode Duivels: “Het bier brengt troost”

AntwerpenDonderdagavond waren er heel wat ontgoochelde gezichten te zien bij de voetbalmatch België-Kroatië in de Waagnatie. De Rode Duivels werden uitgeschakeld, maar volgens hun fans speelden ze wel hun beste WK-wedstrijd. “De spelers hebben veerkracht, flexibiliteit en snelheid laten zien.”

 1. Van de ‘vader Theresa van Borgerhout’ naar take-away voor daklozen: dit was het gala van de Gouden Reuskens
  PREMIUM
  Borgerhout

  Van de ‘vader Theresa van Borgerhout’ naar take-away voor daklozen: dit was het gala van de Gouden Reuskens

  De schrijver van het boek ‘Aanslag op het hart. Hoe ik mijn broer verloor aan IS’, een artistieke organisatie voor jongeren met autisme en een topreporter in spe: het zijn maar enkele van de winnaars op het Gala van de Gouden Reuskens, vanavond voor de tweede keer gevierd in De Roma. Wij gingen langs en ontdekten nieuw talent in het dichtstbevolkte district van Antwerpen: “Jongeren moeten meer praten, want ze worden aangehoord.”
 2. PORTRET. Wilfried Patroons (83), dé drijvende kracht achter restauratie Antwerps Brouwershuis, overleden: “Zo jammer dat hij voltooiing niet zal meemaken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  PORTRET. Wilfried Patroons (83), dé drijvende kracht achter restaura­tie Antwerps Brouwers­huis, overleden: “Zo jammer dat hij voltooiing niet zal meemaken”

  Wilfried Patroons was een vurig pleitbezorger voor de opwaardering van het Antwerpse Brouwershuis. Pas na 20 jaar kreeg hij zijn zin: de stad begon dit najaar met de restauratie van het iconische pand. Helaas zal Patroons - notoir bierkenner, ook - het resultaat niet kunnen bewonderen. Hij overleed maandag op 83-jarige leeftijd.
 3. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.