Leerlingen van het Sint-Annacollege rijden samen met schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) het gloednieuwe fietspad op de middenberm van de Halewijnlaan in.
Volledig scherm
Leerlingen van het Sint-Annacollege rijden samen met schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) het gloednieuwe fietspad op de middenberm van de Halewijnlaan in. © Klaas De Scheirder

Stuk veiliger fietsen voor leerlingen Sint-Annacollege: gloednieuw fietspad op middenberm Halewijnlaan

AntwerpenVoor wie met de fiets naar school of het werk rijdt, is er op Linkeroever goed nieuws. Het fietspad op de middenberm van de Halewijnlaan is volledig heraangelegd. De focus lag op een veiligere omgeving rond het Sint-Annacollege.

 1. Coca-Cola goes electric: drankenproducent doet lokale leveringen voortaan met 30 elektrische trucks
  Antwerpen

  Coca-Cola goes electric: drankenpro­du­cent doet lokale leveringen voortaan met 30 elektri­sche trucks

  Coca-Cola gaat zijn ‘laatste kilometer’-leveringen aan klanten in België voortaan door 30 elektrische trucks laten doen. De drankenproducent, die zo in één klap over de grootste vloot elektrische trucks van ons land beschikt, spaart daarmee jaarlijks 75 procent CO2-uitstoot uit, in vergelijking met dieseltrucks. De eerste vier vrachtwagens gingen donderdag in Antwerpen de baan op. En wij waren erbij.
 2. Corrupte havenbediende die 10.000 euro per binnengeraakte drugscontainer ontving, riskeert zes jaar celstraf
  Antwerpen

  Corrupte havenbe­dien­de die 10.000 euro per binnenge­raak­te drugscon­tai­ner ontving, riskeert zes jaar celstraf

  De Antwerpse bediende Khadija El Y. (20) van de rederij CMA CMG heeft 100.000 euro bijverdiend met info over drugscontainers door te spelen. Volgens de openbare aanklager moet zij daarvoor met zes jaar cel gestraft worden. Haar opdrachtgever Ignace C. verdiende minstens het driedubbele, geld dat hij investeerde in Rolex- en Patek Philippe-horloges. Hij riskeert acht jaar cel. El Y. bleek over belangrijke informatie te beschikken die handlangers toeliet ladingen cocaïne over te laden.
 1. Kunsthumaniora laat zich voor het eerst horen in Antwerps cultuurdebat: “Kunst kan de wereld niet redden, maar zonder kunst valt er niets te redden”
  ANTWERPEN

  Kunsthuma­ni­o­ra laat zich voor het eerst horen in Antwerps cultuurde­bat: “Kunst kan de wereld niet redden, maar zonder kunst valt er niets te redden”

  Tot nu toe waren het vooral de studenten en docenten van het conservatorium die zich niet mild uitspraken over het cultuurbeleid van schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). Maar via een open brief verenigen nu ook alle leerkrachten van de!Kunsthumaniora zich in het debat. “Bent u - Nabilla Ait Daoud - wel uit het juiste hout gesneden om uw ambt te vervullen? Bezuinigen op kunst is bezuinigen op het leven.”