Unspoken is een gratis stadswandeling door Antwerpen waar je kunstwerken kan bekijken in etalages van verschillende winkels. De kunstwerken hebben allemaal te maken met mentale gezondheid, body positivity, diversiteit en seksualiteitstaboes.
Volledig scherm
Unspoken is een gratis stadswandeling door Antwerpen waar je kunstwerken kan bekijken in etalages van verschillende winkels. De kunstwerken hebben allemaal te maken met mentale gezondheid, body positivity, diversiteit en seksualiteitstaboes. © Unspoken.sssht.

Studentes vieren internationale Vrouwendag door taboes bespreekbaar te maken via kunst en live uitzendingen

AntwerpenZes vrouwelijke studenten organiseren Unspoken.sssht in Antwerpen over vrouwentaboes. Dit zal gebeuren door een combinatie van kunst, bekentenissen en gesprekken met experten. Het doel is om het bewustzijn over taboes te verhogen en vrouwen zich comfortabel te laten voelen zodat ze er zonder schaamte over kunnen praten.

 1. Rusthuizen schakelen over op pen en papier na massale cyberaanval op Antwerpse stadsdiensten
  Antwerpen

  Rusthuizen schakelen over op pen en papier na massale cyberaan­val op Antwerpse stadsdien­sten

  Onbekenden hebben in de nacht van 5 op 6 december servers van Digipolis, de IT-partner van de stad Antwerpen gehackt. Daardoor raakten tal van stadsdiensten in de problemen. Afspraken maken bij de dienst bevolking, in het containerpark of bij de politie is voorlopig onmogelijk. Ook het stedelijk onderwijs en de woonzorgcentra van het Zorgbedrijf werden getroffen. Het Antwerpse parket is een opsporingsonderzoek gestart naar de nooit eerder geziene cyberaanval.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. 300 actievoerders komen samen op Internationale Vrouwendag om te strijden voor vrouwenrechten
  Antwerpen

  300 actievoer­ders komen samen op Internatio­na­le Vrouwendag om te strijden voor vrouwen­rech­ten

  Op het Sint-Jansplein, het De Coninckplein en het Operaplein in Antwerpen kwamen maandagavond 300 actievoerders samen om te strijden voor gelijke rechten voor vrouwen. Het is dan ook Internationale Dag van de Vrouw: Collectief 8 Maars voerde vandaag in verschillende Belgische steden actie voor onder andere een gelijk loon, het recht op abortus en het einde van geweld tegen vrouwen. “Verkrachters die geen straf krijgen, zoiets kan toch niet?”