Unspoken is een gratis stadswandeling door Antwerpen waar je kunstwerken kan bekijken in etalages van verschillende winkels. De kunstwerken hebben allemaal te maken met mentale gezondheid, body positivity, diversiteit en seksualiteitstaboes.
Volledig scherm
Unspoken is een gratis stadswandeling door Antwerpen waar je kunstwerken kan bekijken in etalages van verschillende winkels. De kunstwerken hebben allemaal te maken met mentale gezondheid, body positivity, diversiteit en seksualiteitstaboes. © Unspoken.sssht.

Studentes vieren internationale Vrouwendag door taboes bespreekbaar te maken via kunst en live uitzendingen

AntwerpenZes vrouwelijke studenten organiseren Unspoken.sssht in Antwerpen over vrouwentaboes. Dit zal gebeuren door een combinatie van kunst, bekentenissen en gesprekken met experten. Het doel is om het bewustzijn over taboes te verhogen en vrouwen zich comfortabel te laten voelen zodat ze er zonder schaamte over kunnen praten.

 1. 300 actievoerders komen samen op Internationale Vrouwendag om te strijden voor vrouwenrechten
  Antwerpen

  300 actievoer­ders komen samen op Internatio­na­le Vrouwendag om te strijden voor vrouwen­rech­ten

  Op het Sint-Jansplein, het De Coninckplein en het Operaplein in Antwerpen kwamen maandagavond 300 actievoerders samen om te strijden voor gelijke rechten voor vrouwen. Het is dan ook Internationale Dag van de Vrouw: Collectief 8 Maars voerde vandaag in verschillende Belgische steden actie voor onder andere een gelijk loon, het recht op abortus en het einde van geweld tegen vrouwen. “Verkrachters die geen straf krijgen, zoiets kan toch niet?”
 2. ‘Rookwolk’ blijkt stofwolk: brandweer sluit rijstroken even af op Ring door misverstand
  Antwerpen

  ‘Rookwolk’ blijkt stofwolk: brandweer sluit rijstroken even af op Ring door misver­stand

  De Antwerpse brandweer rukte vanochtend uit naar de Ring voor wat even later een misverstand bleek. Een ‘rookwolk’ die daar uit de berm kwam werd door voorbijgangers aangezien als een teken van brand. Toen de brandweer op onderzoek ging, bleek het evenwel om stof te gaan, afkomstig van werkzaamheden onder de Ring. Door de interventie werden twee rijstroken tijdelijk afgesloten in de richting van Nederland.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den