Unspoken is een gratis stadswandeling door Antwerpen waar je kunstwerken kan bekijken in etalages van verschillende winkels. De kunstwerken hebben allemaal te maken met mentale gezondheid, body positivity, diversiteit en seksualiteitstaboes.
Volledig scherm
Unspoken is een gratis stadswandeling door Antwerpen waar je kunstwerken kan bekijken in etalages van verschillende winkels. De kunstwerken hebben allemaal te maken met mentale gezondheid, body positivity, diversiteit en seksualiteitstaboes. © Unspoken.sssht.

Studentes vieren internationale Vrouwendag door taboes bespreekbaar te maken via kunst en live uitzendingen

AntwerpenZes vrouwelijke studenten organiseren Unspoken.sssht in Antwerpen over vrouwentaboes. Dit zal gebeuren door een combinatie van kunst, bekentenissen en gesprekken met experten. Het doel is om het bewustzijn over taboes te verhogen en vrouwen zich comfortabel te laten voelen zodat ze er zonder schaamte over kunnen praten.

 1. Beerschot geeft ambassadeur Prychynenko (nog) geen kans om te juichen: “Binnen een paar weken wint Deinze deze match met 0-5”
  Voetbal CPL

  Beerschot geeft ambassa­deur Prychynen­ko (nog) geen kans om te juichen: “Binnen een paar weken wint Deinze deze match met 0-5”

  Beerschot heeft voor het eerst dit seizoen 6 op 6 kunnen pakken. Het won na een sterke tweede helft van Deinze met 2-0 en staat zo (voorlopig) aan de leiding in de Challenger Pro League. Ex-speler en Kielse publiekslieveling Denis Prychynenko was niet onder de indruk: “We moeten altijd met een voorsprong de rust ingaan en dan krijg je een volledig andere wedstrijd”, aldus Denis Prychynenko.
 2. Gault&Millau-restaurant geeft ‘kookshow’ tijdens culinair festival Smaakmeesters: “Mogelijk pakken we het volgend jaar nog grootser aan”
  Antwerpen

  Gault&Millau-restaurant geeft ‘kookshow’ tijdens culinair festival Smaakmees­ters: “Mogelijk pakken we het volgend jaar nog grootser aan”

  Voor gastronomisch genot moest je dit weekend in Antwerpen zijn. Over de hele stad serveerden honderd horecazaken proevertjes voor voorbijgangers en organiseerden ze workshops en blind tastings tijdens het culinaire festival Smaakmeesters. Bien Soigné, 13/20 in Gault&Millau, maakte van de gelegenheid gebruik om zijn bekende risotto in een outdoor cookingshow te demonstreren.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. 300 actievoerders komen samen op Internationale Vrouwendag om te strijden voor vrouwenrechten
  Antwerpen

  300 actievoer­ders komen samen op Internatio­na­le Vrouwendag om te strijden voor vrouwen­rech­ten

  Op het Sint-Jansplein, het De Coninckplein en het Operaplein in Antwerpen kwamen maandagavond 300 actievoerders samen om te strijden voor gelijke rechten voor vrouwen. Het is dan ook Internationale Dag van de Vrouw: Collectief 8 Maars voerde vandaag in verschillende Belgische steden actie voor onder andere een gelijk loon, het recht op abortus en het einde van geweld tegen vrouwen. “Verkrachters die geen straf krijgen, zoiets kan toch niet?”