Aline Grossen (23), Thomas Swennen (23), Catoo De Koker(22) en Sebastiaan Zandwijk (25) werkten tien maanden lang aan de voorbereiding voor de prestigieuze  ELSA Human Rights Moot Court Competition, waarin ze uiteindelijk de tweede plaats veroverden.
Volledig scherm
PREMIUM
Aline Grossen (23), Thomas Swennen (23), Catoo De Koker(22) en Sebastiaan Zandwijk (25) werkten tien maanden lang aan de voorbereiding voor de prestigieuze ELSA Human Rights Moot Court Competition, waarin ze uiteindelijk de tweede plaats veroverden. © Bernd Hendrickx

Studenten worden tweede in prestigieuze pleitwedstrijd: “Wie beste show neerzet, wint, een beetje zoals op Eurosong”

AntwerpenZe zouden in normale omstandigheden afzakken naar  het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg, maar zelfs achter hun computer zetten vier studenten van de Universiteit Antwerpen in een gerenommeerde pleitwedstrijd bijzondere prestaties neer. Het Antwerpse kwartet verloor in de finale nipt van de Spaanse delegatie, maar speelde onderweg de wereldberoemde Oxford University naar huis: “Zeker op vlak van welbespraaktheid is dit straf”, zegt Thomas Mennen, die als allerbeste pleiter van de wedstrijd uit de bus kwam.